Yüksekova Belediyesi'nden çevre temizliği - 19-05-2012

Yüksekova Belediyesi'nden çevre temizliği - 19-05-2012

Bahar temizliğine aralıksız devam eden Yüksekova belediyesi çevreyi kirleten bir çok ev ve iş yeri hakkında yasal işlemler başlattı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova Belediyesi, temizlik çalışmaları kapsamında ilçede altyapı görevi gören atık su kanallarını temizlemeye devam ediyor. Rasgele atılan çöpler nedeniyle kapanma derecesine gelen su kanalları haftada bir temizleniyor. İş makinelerinin etkili olamadığı bölgelerde temizlik yapan ekipler çıkardıkları tonlarca atığı kamyonlarla şehir dışına taşıyor.

Orient iş merkezinin arka kısmında gün boyu devam eden kanal temizleme çalışmalarında bölgede ikamet eden yurttaşlar tarafından rasgele atılan tonlarca çöp iş makineleri yardımıyla ilçe dışına taşındı.

Çalışmaları Şervan Temizlik Şirketi yetkilisi Ayhan Atsız ile birlikte yerinde takip eden Belediye Başkan yardımcısı Hüsnü beşer, yaklaşık 10 Km uzunluğundaki atık su kanallarının aynı zamanda altyapı görevi gördüğünü belirtti. 

Beşer, "100 bin nüfuslu bir şehrin altyapısını kanallarla ayakta tutmaya çalışıyoruz. Personelimiz, iş makinelerinin etkili olmadığı bölgelerde bilek gücüyle kanal temizliği yapıyor. 10 kişilik bir ekiple kullanılamaz halde olan bu kanallar rasgele atılan çöpler yüzünden haftada bir temizleniyor. Daha öncede bu bölgede ikamet eden yurttaşlarımızı rasgele atılan çöpler konusunda defalarca uyarmamıza rağmen hala atıyorlar. Atıkları çöplerle sınırlı değil lağım sularını da bu kanala akıtıyorlar. Özellikle bina sahipleri metrede bir boru döşeyerek pis atık sularını fosseptik çukuru yerine kanala akıtıyor. Çevre Temizlik ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri bölgede gerekli çalışmalarını başlattı çevreyi kirleten yurttaşlar hakkında kesinlikle cezai işlemler başlatılacak." dedi.

2.20120519150630.jpg

Servan Temizlik Şirketi yetkilisi Ayhan Atsız ise havaların ısınması ile birlikte başlattıkları temizlik çalışmalarının tüm ilçede eşit şekilde ve kesintisiz devam ettiğini belirtti. Atsız, "temizlik çalışmalarımız hafta sonu dahil her gün kesintisiz devam ediyor. Yurttaşlarımızdan ricamız çöplerini belirlenen saatler içerisinde poşet içerisinde çöp toplanma noktalarına bırakmaları. Bu şekil rasgele sağa sola atılan çöpler hem çevre kirliliği yaratıyor hem de insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Bölgede ikamet eden yurttaşlarımız çevreyi bu şekilde kirleterek ilk başta kendilerine ve çocuklarına zarar veriyor. Ayrıca bundan sonra haklarında kesinlikle cezai işlemler uygulanacak. Kimsenin çevreyi boş yere kirletmeye hakkı yok. Özellikle dünyanın parasını binalara yatıran zenginlerimiz işin kolayına kaçmak için tüm pis atık sularını altyapı görevi gören şehir kanallarına akıtıyor. Civardaki binalarına incelemeye tabi tutan belediye yetkilileri gerekli yasal işlemleri başlatacaklar. Umudumuz bir daha bu tür tiksindirici durumların yaşanmaması.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum