Yüksekova Belediyesi'nde devir teslim yapıldı

Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri, belediye meclis üyeleri ile birlikte göreve başladı.

Yüksekova şehir merkezinde bulunan Cengiz Topel Caddesi üzerinde halkla bir araya gelen Yüksekova Belediye Eşbaşkanları, Dem Parti İle Eş Başkanları, belediye meclis üyeleri ve partililer, vatandaşlarla birlikte davul ve erbane eşliğinde Yüksekova Belediyesin'e kadar yürüdü.

whatsapp-image-2024-04-04-at-4-08-25-pm.jpeg

Belediye çalışanları yeni Eşbaşkanları belediyenin bahçe kapısında karşıladı. Tebrikler alındıktan sonra devir teslimine geçildi. Devir teslimini Yüksekova Belediyesi Meclis Başkanı Metin Yaşar, çiçek takdim ederek gerçekleştirdi. Halkla birlikte tekrar belediyeyi aldıklarını belirten Yaşar, "Tarih tekerrür etti. Bugün 4 Nisan, güneş bizim için doğmuştur. Halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"Artık belediyemiz Gever halkının hizmetindedir"

Belediye Binası girişinde bir konuşma yapan Eşbaşkan Şoreş Diri, "Sevgili Gever halkı bugün biz Kürt halkı için önemli bir gün. 5 yıldır kayyumun elinde olanı geri aldık. Herkes bu Van olaylarında da anladı ki Kürt halkının iradesini kimse gasp edemez. Bir daha asla belediyelerimize kayyum atanmasına izin vermeyeceğiz. Biz devir teslimini şimdi zindanda olan başkanımız Remziye Yaşar'dan almak isterdik. Buradan ona selamlarımızı gönderiyoruz. Artık belediyemiz Gever halkının hizmetindedir. Hepiniz tekrardan hoş geldiniz" dedi.

whatsapp-image-2024-04-04-at-4-08-35-pm.jpeg

"Buradan söz veriyoruz, size layık olacağız"

Diri'den sonra konuşan Eşbaşkan Kırmızıgül de Kürtçe yaptığı konuşmada devir teslim törenine katılan herkese teşekkür ederek, "Siz de bilirsiniz ki belki 8 yıldır bu belediyenin bahçesine girmemişsinizdir. Ama şimdi coşku ve heyecanınızla bu alanı doldurmuş bulunuyorsunuz. Biz bu dertlerin hepsini biliyoruz. Burası sizin evinizdir. Buradan söz veriyoruz, size layık olacağız. Zahmet çeken bir halk için bize düşen ne varsa yerine getireceğiz" dedi.

whatsapp-image-2024-04-04-at-4-08-36-pm.jpeg

Düşünmez: Yüksekova örnek oldu

Devir teslim törenine katılan Dem Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez ise 31 Mart yerel seçimlerinin önemine değinerek, "Yüksekova'da 25 encümen, 5 İl Genel Meclis Üyesi ve Eşbaşkanlarımızın da kazanmasıyla her yere örnek olduk" dedi.

whatsapp-image-2024-04-04-at-4-08-36-pm-2.jpeg

Devir teslim töreninden sonra halkla halay çeken eş başkanlar son olarak belediye binasındaki hizmet bölümlerini gezerek makam odalarına geçtiler.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum