Yüksekova Belediyesi: Kaldırım işgali sona erdirilecek

Yüksekova Belediyesi: Kaldırım işgali sona erdirilecek

Yüksekova Belediyesi çarşı merkezinde yaya yollarını engelleyen taburelerin ve kaldırım işgalinin sona erdirilmesine dair karar aldı.

Yüksekova Belediye Meclisi oy birliği ile ilçenin şehir merkezinde yaşanan kaldırım işgali sorununa dair bir karar aldı.

Alınan kararla ilgili Yüksekova Haber Portalı'na bilgi veren Yüksekova Belediyesi Meclis Sözcüsü Avukat Şoreş Diri, yıllardır şehir merkezinde yaya yolu üzerine konulan ve kurulan taburelerin ve kaldırımlara kurulan tezgâhların bilhassa kadın, çocuk, engelli ve yaşlı bireylerin şehir hayatına dahil olmasını zorlaştırdığını belirterek daha önceki dönemlerde bu soruna dair alınan kararlara rağmen bu sorunun devam ettiğini söyledi.

Yüksekova Belediyesi meclisinden oy birliği ile aldıkları karar gereğince; şehir merkezinin yaya yollarını ve kaldırımlarını kapatan taburelerin ve tezgahların kaldırılması için ivedilikle harekete geçme kararı aldıklarını belirten Diri şöyle devam etti:

“Bu kararın hayata geçirilmesi ile alakalı olarak ne emekçilerimizin, ne esnafımızın ne de ne halkımızın zararına olacak bir işlemde bulunulmayacak, bu yolla evine ekmek götüren esnafımıza elbette ki belediye olarak alternatif alanlar sunulacak ve açılacaktır. Konuyla ilgili belediye eşbaşkanlarımızın taktir edeceği bir zamanda ve zeminde gereken detaylı açıklamalar ayrıca yapılacaktır.

'ŞEHRİN ÇEHRESİNE YAKIŞMAYAN BU GÖRÜNTÜNÜN SON BULMASININ ZAMANI GELDİ' 

Aynı zamanda, bu sorun artık bir halk sağlığı sorunu olarak da karşımızda durmaktadır. İçinden geçtiğimiz ve aşmak için gece gündüz çalıştığımız sürecin beraberinde getirdiği tozlu, kirli havası ve elverişsiz yolların, çarşı merkezine bıraktığı mikroorganizmalar, tezgahlarda satılan ürünlere ve içilen çaylara rahatlıkla karışmakta, halk sağlığı açısından tehlike arz etmektedir. Bununla birlikte elbette ki, bir diğer taraftan da yolların ve kirli havanın düzenlemesi ve temizlenmesi için çaba sarf ediyoruz. Ama bu sorunun çok boyutlu ve katmanlı olması da netice almamız noktasında zaman alıcı bir faktör teşkil ediyor.

Fakat bilinmesini önemle arzu ediyoruz ki, şehir merkezinde yıllardır varlığını sürdüren ve medeni bir şehrin çehresine yakışmayan bu görüntünün artık son bulmasının zamanı geldi de geçiyor bile. Bu nedenle Yüksekova Belediyesi meclisi olarak oy birliği ile aldığımız bu kararın özellikle kadınların, çocukların, yaşlıların, engellilerin ve gençlerin şehir hayatına kolay bir biçimde dahil olmasına vesile olacaktır.

Herkesin ve her kesimin aklına ve yüreğine çağrıda bulunuyoruz: yaya yolları tahta taburelerle ve tezgâhlarla kapatılmış bir şehir görüntüsü ve şehir yaşamı Yüksekova halkının kaderi değildir, olmamalıdır! Bunu değiştirmeye çağırıyoruz. Yüksekova her şeyin güzeline layık.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum