Yüksekova Belediyesi 3 önemli arsasını satışa çıkardı, HDP tepki gösterdi

Yüksekova Belediyesi 3 önemli arsasını satışa çıkardı, HDP tepki gösterdi

Yüksekova Belediye Başkanlığı ilçenin farklı noktalarında bulunan önemli 3 parselini satışa çıkardı. HDP yaptığı açıklama ile ihaleye tepki gösterdi.

Yüksekova Belediyesi yaptığı duyuru ile ilçenin Yeni Mahalle, Güngör ve Cumhuriyet mahallelerinde bulunan 3 ayrı taşınmazı kapalı ihale ile satışa çıkardığını duyurdu.

Söz konusu satış kararına ilk tepki HDP Yüksekova İlçe Başkanlığı'ndan geldi. Eski Cezaevi arsası ve Özgürlük meydanındaki Halk Pazarı arsalarının da aralarında bulunduğu taşınmazlarla ilgili yazılı açıklama yapan HDP İlçe Örgütü, Yüksekova Belediyesi borcunun 1.200.000 TL’ye vardığının tahmin edildiğini belirterek, "Bu da yetmezmiş gibi, belediyeye ait 3 arsanın da peşkeş çekilmesi için ihale duyurusuna çıkılmıştır. Yüksekova Belediyesi’nin HDP yönetiminde olduğu dönemde bırakın bu korkunç rakamlarla borçlanmasını, belediye kasasında nakdi paranın dahi olduğu muhasebe kayıtlarında mevcuttur" ifadelerine yer verildi.

"İlk seçimde belediyeyi alacağız ve..."

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"El ele verip, aşımıza ekmeğimize göz koyanları, ilk seçimde tarihe gömme fırsatını yeniden hatırlatıyor ve bunun sözünü sizlere veriyoruz. Kamuya ait; yoksullar, karın tokluğuna bir şeyler alıp satsın diye belediyenin tahsis ettiği bu arsaları bir rant kapısı olarak görüp, şahsi mülkiyetine çevirme arzusu içinde olan ihaleciler ve sermaye sahipleri unutmasın; ilk seçimde belediyeyi alacağız ve o arsaları, gözünü rant ve kâr hırsı bürümüş olanlardan alıp, yoksul halkımızın hizmetine tekrar sunmak için gereken tüm yasal ve hukuki işlemleri gerçekleştireceğiz. Bundan hiç kimsenin bir şüphesi olmasın!"

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum