'Yüksekova Atıksu Arıtma Tesisi' kuraklaşma ile mücadeleye katkı sağlayacak

'Yüksekova Atıksu Arıtma Tesisi' kuraklaşma ile mücadeleye katkı sağlayacak

“Yüksekova Atıksu Arıtma Tesisi” bölgede atık sudaki kirliliği azaltacak, merkezden geçen derenin su kalitesini artıracak ve halk sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunacak.

Yüksekova Belediyesi tarafından yürütülmekte olan Yüksekova Atıksu Arıtma Tesisi projesi, iklim krizi, çölleşme ve kuraklaşma ile mücadele kapsamında özel bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Haşir Tekçi, Yüksekova Ticaret Odası Başkanı Salih Özdemir, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Nurdan Demirel Beğceoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Durna, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Nazmi Yakar, Proje direktörü Demetres Economides, proje yetkilileri ve bir çok katılımcı ile 19 Haziran’da Yüksekova’da gerçekleştirildi.

whatsapp-image-2023-06-21-at-12-35-00.jpeg
 
Yüksekova Hilton Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, Çevre mühendisi ve Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Gül atıksu hakkında bir sunum düzenledi.
 
Toplantıda, arıtma tesisinin tüm ekolojik hayata nasıl katkı sağlayacağı; çölleşmeye ve iklim krizine nasıl engel olacağı konusunda bilgiler aktarılırken, iklim krizi ile mücadelenin önemine de dikkat çekildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.