Yüksekova: Açıköğretim öğrencilerinin sınav çilesi bitmiyor

Hakkari’nin ilçelerindeki açıköğretim fakültesi öğrencilerinin sınav çilesi bitmek bilmiyor.

Hakkari ve ilçelerinde farklı üniversitelerin açıköğretim fakültelerinde okuyan öğrenciler sınavlarına girmek için il merkezine gitmek zorunda kalıyor. Her sınav döneminde yola koyulan öğrenciler sınavların Yüksekova’da yapılması için hiçbir engel olmamasına rağmen neden Hakkari’ye gitmeye mecbur kaldıklarını anlamadıklarını ifade ederken, yetkililerin bu mağduriyete çözüm bulmasını bekliyor. 

Sınavların Yüksekova’da yapılması için herhangi bir girişimin olmadığını eleştiren öğrenciler özellikle kış aylarında sınavlarına girebilmek için çile çektiklerini ifade ediyor. 

4 yıldır sınavlarına girmek için Hakkari’ye gidip geldiğini ve bu durumun hem maddi hem manevi olarak kendisi ve ailesini yıprattığını ifade eden Demet Onat, ’’Sınavların Yüksekova’da yapılmasını çok istiyoruz ama bunun için herhangi bir girişimde bulunulmuyor. Çok zorlanıyoruz. Bazen okulun önüne gidip sınava alınmadığımız bile oluyor. Dibimizde bulunan okullarda bir çok sınav yapılırken biz hep Hakkari’ye gitmek zorunda kalıyoruz. Şemdinli’den Derecik’ten gelen için de zor ama Yüksekova’dan giden için de zor çocuklarımızı bırakıp gidiyoruz’’ dedi. 

‘’ONLAR MIŞIL MIŞIL UYURKEN BU GENÇLER YAĞMURDA ÇAMURDA HAKKARİ YOLLARINA DÜŞÜYOR’’

Öğrencilerle birlikte Hakkari’ye giden Yıldırım Esener ise bu duruma olan tepkisini şöyle dile getirdi: "Burası bir memleketse burada okul öğretmen varsa yeteri kadar imkan varsa üniversiteye giriş sınavları Yüksekova’da yapılabiliyorsa Açıköğretim sınavları neden yapılmıyor. Biz bu şehrin mülki idare amirlerine eseflerimizi bildiriyoruz. Onlar bu mışıl mışıl uykularındayken bu öğrenciler bu yağmurda çamurda Hakkari yollarına düşüyor. Yazık günah değil mi ? Bu öğrenciler bir kaza geçirse günahı mülki amirlerin boynunadır.‘’

‘’HAKKARİ’DEKİ OKUL İLE BURADAKİ OKUL ARASINDAKİ FARK NEDİR’’

Hava şartlarını şu an iyi olduğunu ama ocak şubat aylarında kar ve sis altında yollara düştüklerini dile getiren Derya Polat, ‘’Sınava bir lisede gireceğim Yüksekova’da da lise var. Bununla onun arasındaki fark nedir’’ diye sorarak sitem etti.

‘’SINAVLARIMIZA YETİŞEMEDİĞİMİZ OLUYOR’’

Sınavlara yetişmekte zorluk çektiklerini ifade eden Recep Ercan ise ‘’Sınavların Yüksekova’ya taşınması bizim için daha iyi olur. Değil sadece bu sefer her gittiğimizde zorluklar yaşıyoruz. Sınavların Yüksekova’da yapılmasını çok isteriz. Yüksek mercilerden yardımcı olmalarını isteriz’’ diye belirtti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum