Yüksekova 50. Yıl Ortaokulu öğretmenleri Belçika’da

Yüksekova 50. Yıl Ortaokulu öğretmenleri Belçika’da

Yüksekova’daki 50. Yıl Ortaokulu öğretmenleri, Belçika’da bir okulu ziyaret ederek hem okulun derslerini hem de eğitim sürecini 9 gün boyunca yerinde gözlemledi.

İlçedeki 50. Yıl Ortaokulu Müdürü Ahmet Kaya ve okulun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Fatih Sarı, Matematik Öğretmeni Filiz Akın ve Fen Bilimleri Öğretmeni Havin Özdemir ile beraber Belçika’nın Brüksel şehrinde bulunan L'Arc-en Ciel okulunda işbaşı eğitimlerine katıldı.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul eğitimi akreditasyonu kapsamında 21 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında Belçika’daki okulu ve eğitimleri gözlemleyen Yüksekova ekibi, orada gözlemledikleri eğitimi, kendi okullarına uyarlamayı hedefliyor.

Eğitim süreci ile ilgili konuşan 50. Yıl Ortaokulu Müdürü Ahmet Kaya, Uluslararası personel eğitimlerinin, ilçemizdeki eğitim sistemlerine büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Müdür Kaya, yerinde inceledikleri eğitimin yaygınlaştırılıp ilçede görev yapan diğer öğretmenlerin de bu eğitimden faydalanması gerektiğini belirtti.

Matematik öğretmeni Raife Filiz Akın ise 9 günlük eğitim sürecinde farklı kültür ve sistemlerdeki eğitimlere paydaş olmanın bundan sonraki meslek hayatında çok büyük etkileri olabileceğini söyledi.

belcika2.jpg

belcika3.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum