YSK, seçimlere girme yeterliliğine sahip partileri açıkladı

YSK, seçimlere girme yeterliliğine sahip partileri açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimlere girme yeterliliğine sahip olan siyasi partileri belirledi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, 298 sayılı 'Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun' ile 2820 sayılı 'Siyasi Partiler Kanunu'nun ilgili maddelerine göre, 1 Ocak'tan en az 6 ay öncesi itibarıyla illerin en az yarısında teşkilat kurdukları ve büyük kongrelerini yaptıkları saptanan 17 siyasi partinin seçimlere katılma yeterliliği bulunduğu ifade edildi.

Kararda bu partilerin Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan PartisiBağımsız Türkiye PartisiBüyük Birlik PartisiCumhuriyet Halk PartisiDemokrat PartiDemokratik Sol Parti, Genç PartiHalkların Demokratik PartisiHür Dava PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiMuhafazakar Yükseliş PartisiSaadet PartisiTürkiye Komünist PartisiVatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi olduğu belirtildi.

Kararda diğer partilerin ise genel kongre veya teşkilatlanma koşulunu taşımamaları nedeniyle 298 sayılı kanunun 14. maddesinin 11. bendi ile 2820 sayılı kanunun 36. maddesinde öngörülen nitelikleri kazanmadıklarının belirlendiği kaydedildi.

T24, Gelecek Partisi'nin mayıs ayında, DEVA Partisi'nin ise haziran ayında yeterliliğe sahip olmasının beklendiğini aktardı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.