YSK, KHK'li başkanlara mazbata vermeyecek

YSK, KHK'li başkanlara mazbata vermeyecek

YSK, KHK'yle ihraç edilip belediye başkanı seçilenlere mazbata verilmemesini kararlaştırdı. Mazbatalar ikinci sıradaki adaylara verilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), KHK ile ihraç edilip belediye başkanı seçilen adaylara mazbata verilmemesine karar verdi.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre YSK, seçimleri kazanan, ancak KHK ile kamudaki görevinden ihraç edildiği gerekçesiyle mazbatası verilmeyen başkanlarla ilgili kararını verdi.

Seçimleri kazanan ve KHK’yle ihraç edilenler mazbata alamayacak. Bu adayların kazandıkları yerlerde seçimi ikinci sırada bitiren isimlere mazbata verilecek.

‘SEÇİLME HAKLARI ELLERİNDEN ALINDI’

CHP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, “KHK’dan ihraç edilen adayların seçilme hakları ellerinden alındı. Milletvekili seçilebilmelerine rağmen belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtar seçilemiyeceklerine karar verildi” dedi.

Yakupoğlu’nun alınan kararla ilgili verdiği bilgiye göre KHK ile kamu görevinden ihraç edilip seçilmiş belediye başkanına değil ikinci sıradaki adaya mazbata verilecek. Belediye meclis üyesi veya il genel meclisi üyesi seçilenlerin yerine ise aynı siyasi partinin listesindeki bir sonraki aday seçilmiş sayılacak.

Muhtarlıkta da ikinci sırada seçilen adaya mazbata verilecek.

Yakupoğlu, “Tüm bu uygulama, olağan ve olağanüstü itiraz süreleri içinde resen uygulanmaya başlandı” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.