YSK değişikliğindeki 3 madde geri çekildi

YSK değişikliğindeki 3 madde geri çekildi

Yüksek Seçim Kurulu Teşkilat Kanun Teklifinde tartışma konusu olan sandık kurulu başkanları ve müşahitlerle ilgili maddeler geri çekildi. 3 madde alt komisyona gönderildi.

 AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın imzasıyla Meclis’e sunulan 14 maddelik Yüksek Seçim Kurulu Teşkilat Kanunu Anayasa Komisyonu’nda ele alındı. Komisyonda sandık başkanlarının belirlenmesinde siyasi partileri devre dışı bırakan maddenin seçime güveni sarsacağı, müşahitleri sınırlayacak düzenlemenin de doğru olmadığı belirtildi.

Komisyonun oy birliğiyle teklifin alt komisyonda ele alınmasına karar verildi. 9 kişilik alt komisyon, ana komisyon çalışmasının hemen ardından toplantı yaptı. Toplantıda tartışmalı bu iki konula ilgili 3 madde oy birliğiyle geri çekildi.

Alt komisyon toplantısında sözlü sınavlarla yeni kadro alımı, YSK Başkanının üst düzey atamaları tek başına yapması ve seçim müdürlerinin görev sürelerinin teklif yasalaştıktan sonra sona ermesine yol açan maddelerle ilgili de itirazlar dile getirildi. Bu itirazlar teklifin Komisyon ve Genel Kurul çalışmalarında da sürecek.

Anayasa Komisyonu, alt komisyon raporunu görüşmek üzere 27 Kasım’da toplanacak. Ardından gelecek hafta içinde Meclis Genel Kurulu’nda ele alınıp, bütçe görüşmeleri öncesi yasalaşması bekleniyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.