Yolu kardan kapalı köydeki hasta için ekipler seferber oldu

Yolu kardan kapalı köydeki hasta için ekipler seferber oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Dağdibi (Berbinî) köyünde kalp hastası Tatar İrinç (74), ekiplerin 2 saatlik çalışmasıyla yol açılarak hastaneye götürüldü.

İlçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Dağdibi (Berbinî) köyünde oturan Tatar İrinç, akşam saatlerinde rahatsızlandı. 

İrinç'in yakınları 112yi arayarak yardım istedi. Ancak 112 ekipleri köy yolunun yoğun tipi nedeniyle kapanmasıyla hastaya ulaşamadı. İl Özel İdaresine bağlı Şantiye Şefliği karla mücadele ekiplerinden yardım istendi. Karla mücadele ekipleri iş makineleriyle yolu açmak için çalışmalara başladı.

whatsapp-image-2021-01-30-at-22-12-51-2.jpeg

Ekiplerin 2 saatlik çalışması sonrası ambulans köye ulaştı. Sağlık ekipleri Tatar İrinç'e ilk müdahaleyi evde yaptı. İrinç, daha sonra battaniyeye konularak ambulansla bindirilerek Yüksekova Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Köye gelen ekiplere teşekkür eden hasta yakını Siyacan Orbey, "Kar yağışı nedeniyle yollar kapandı. Sabah saatlerinde ise şikayetleri artınca durumu 112’ye ve Yüksekova şantiye şefliliğine bildirdik. Yaklaşık 2 saat süren bir çalışma ile köye ulaştılar" dedi.

whatsapp-image-2021-01-30-at-22-12-51.jpeg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.