Yolda halsiz halde bulunan Kartal, tedavi altına alındı

Yolda halsiz halde bulunan Kartal, tedavi altına alındı

Yüksekova'nın Karabey köy yolu üzerinde bulunan halsiz kartal, vatandaşlar tarafından Yüksekova Belediyesi veterinerliğine getirildi. Veteriner Cihat Dilce yapılan muayene sonucunda kartalın sağlık sorunlarının sindirim sistemi kaynaklı olduğunu belirtti.

Yüksekova'nın Karabey köy yolu üzerinde halsiz bir şekilde bulunan kartal vatandaşlar tarafından alınıp Yüksekova Belediyesi veterinerliğine getirildi. Yapılan muayene sonucunda kartalın kırık ya da benzeri bir durumunun olmadığı tespit edildi.

Yüksekova Belediyesi veterineri Cihat Dilce, kartalı tedavi ettikten sonra durumu şu şekilde anlattı, "Kartalın büyük ihtimalle sindirim sistemi kaynaklı kasılma sonucu yere düştüğünü düşünüyorum" dedi.

whatsapp-image-2024-04-03-at-14-44-06.jpeg

Veteriner Dilce, kartala gerekli tedavilerin uygulandığını ve sindirim sistemini yumuşatmak için oral ilaç verildiğini ifade ederek, " Kartalımıza gerekli ilaç tedavisini uyguladık sağlık durumu iyiye gidiyor" dedi.

Kartalın beslenmesinin de düzenli olarak yapıldığını söyleyen Dilce, hayvanın bir süre dinlendirileceğini ve daha sonra il doğa koruma merkezine teslim edileceğini ifade etti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.