YÖK Başkanı Özvar: Barajın kaldırılması sınavsız üniversite demek değil

YÖK Başkanı Özvar: Barajın kaldırılması sınavsız üniversite demek değil

YÖK Başkanı Erol Özvar, YKS'de baraj puan uygulanmasını kaldırılmasına dair açıklamalarda bulundu. Özvar, "Temel amacımız daha fazla adayın tercih yapabilmesidir" dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ankara’da üniversite sınavlarındaki barajın kalkmasıyla ilgili ilişkin soruları yanıtladı. Özvar, sınav barajının kalkmasındaki nedenin daha fazla sayıda öğrencinin kontenjanlara erişilebilir olması anlamına geldiğini belirtti. 

'KALİTENİN DÜŞECEĞİNİ SÖYLEMEK MAKUL BİR ELEŞTİRİ DEĞİL'

"Barajın kaldırılması sınavsız üniversite demek değil. Kalitenin düşeceğini söylemek de makul bir eleştiri değil" diyen Özvar, "Bu puan üstünlüğüne dayanan bir düzenleme. Dolayısıyla en yüksek puanı alabilen öğrenciler ancak programlara yerleşebilecek. Puanları tutmayanların kayıt yaptırma hakkı olmayacak. Tartışmayı bu çerçevede görmek lazım. Daha fazla öğrencinin aslında kontenjanlara ulaşılabilir olması lazım. Bu açıdan sistem aslında daha dinamik bir sürece girmiş oluyor" sözlerini kullandı.

Yapılan yeni düzenlemenin sınav öncesi uygun bir zamanda yapıldığını da belirten Özvar, "Kılavuz yayınlanmadan önce açıkladık. Bundan daha makul bir şey olamaz" dedi. 

TYT'de sınav süresinin 30 dakika uzatılması hakkında da konuşan Özvar, "Öğrencilerde çok ciddi bir motivasyon artışı var" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.