YÖK Başkanı Erol Özvar: "Rekabet, ilim alanında yarışmanın tezahürüdür”

YÖK Başkanı Erol Özvar: "Rekabet, ilim alanında yarışmanın tezahürüdür”

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, uluslararası alanda başarılı olmanın yolunun üniversitelerin tatlı bir rekabete açılmasından geçtiğini söyledi.

Bitlis Eren Üniversitesi'nin (BEÜ) merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı" etkinliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

YÖK Başkanı Erol Özvar, burada yaptığı konuşmada, "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi"nin önemine vurgu yaparak, bu projenin 25 üniversiteyle başarıyla yürütüldüğünü belirtti. Özvar, bu projenin devlet politikalarında da yer bulduğunu ifade ederek, yükseköğretimin çeşitliliğini artırma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Ayrıca, üniversitelerin bölgesel kalkınmada aktif bir rol oynamasının ve bu alandaki çalışmalarının güçlendirilerek devam ettirilmesinin önemine değindi.

YÖK Başkanı Özvar, "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı" kapsamında üniversitelerin, bulundukları bölgelerin potansiyelini etkin bir şekilde kullanarak bölgesel ekonomik hayata katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, üniversitelerin bu program sayesinde vizyon ve misyonlarını bölgenin ihtiyaçlarına göre farklılaştırmalarının ve böylece bölgesel kalkınmada öncü bir rol oynamalarının hedeflendiğini dile getirdi.

Ulusal ve uluslararası alanda etkili olmanın önemine de değinen Özvar, üniversitelerin uluslararasılaşma sürecinin önemli bir stratejik hedef olduğunu vurguladı. Uluslararasılaşmanın, üniversitelerin bilimsel çıktılarının küresel ölçekte tanınmasını ve kabul görmesini sağladığını ifade etti.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise projeye dahil olmalarının üzerinden 6 ay geçtiğini belirterek, bu programın bölgesel kalkınmaya katkı sağlama ve üniversitelerin ihtisaslaşmasını teşvik etme amacını taşıdığını dile getirdi.

Programa YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, 25 farklı üniversitenin rektörleri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.