Yoğun bakım doktorunun 'oh be' mesajı viral oldu

Yoğun bakım doktorunun 'oh be' mesajı viral oldu

Kısıtlamalar sonrasında korona virüsü hasta sayısında azalış sağlık çalışanlarını da rahatlatıyor.

Korona virüsüyle mücadelede 20 Kasım'dan itibaren başlatılan kısıtlamalar 30 bini geçen vaka sayısının 6 binlere kadar inmesini sağladı.

Bu durum hastalığın tedavisinde büyük öneme sahip yoğun bakım ünitelerindeki yoğunluğu da azaltırken aralık ayının ilk haftası yüzde 72'yi geçen doluluk oranı da dün itibarıyla yüzde 50'nin altına kadar geriledi.

Salgınla mücadelede en ağır yükü taşıyan sağlık çalışanlarını da biraz olsun rahatlatırken, Kocaeli'de görevli bir doktorun paylaşımı sosyal medyada büyük beğeni topladı. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda görevli Doktor Deniz Heppekcan, Twitter hesabından paylaştığı ve boş yoğun bakım yataklarını gösteren fotoğrafa 'Oh be' mesajını yazdı.

Virüsle mücadelede çok zor geçen bir dönemin ardından ardından gelen mesaj çok sayıda beğeni aldı.

REHAVETE KAPILMAMAK GEREKLİ

Ancak uzmanlar, düşen vaka sayısı ve yoğun bakım doluluk oranlarının salgınla mücadelede bir rehavete neden olmaması gerektiğini belirtiyor. Temizlik, maske ve mesafe gibi önlemlerde gevşeme olmasının salgının yeniden yüksek rakamlara hızla tırmanmasına neden olabileceği hatırlatılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.