Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması: Bir sürü dengeyi dikkate almak durumundasınız

Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması: Bir sürü dengeyi dikkate almak durumundasınız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz asgari ücret ile memur ve emeklilere zam sorularını yanıtladı: Taahhütlerimizi temmuz ayı içinde gecikmeden gerçekleştirme yönünde gayret içindeyiz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Haber Global yayına katılarak gündemi değerlendirdi. 

"KKTC'nin tanınması konusunda gayretlerimizi yoğunlaştıracağız" diyen Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

- Ercan Havalimanı, KKTC'nin vitrini olacak. Yeni terminal binasının kapasitesi 10 kat artırıldı. 

- 3-5 yıl içinde KKTC'ye kabloyla elektrik getireceğiz. 

- Adada tüm müzakerelerin eşitlik temelinde yürütülmesi gerekir. KKTC'nin tanınması konusunda gayretlerimizi yoğunlaştıracağız. Kıbrıs Türk halkı azınlık statüsüne itilemez. Bu bir mücadele. Uzun yıllardır halk maalesef haksız ambargolarla karşı karşıya. 

- (Asgari ücret ne kadar olacak?) Ümit ederiz ki bu üç kesim bir ortak noktada anlaşsınlar, o da enflasyona karşı çalışanlarımızın ezdirilmemesi. Bir sürü dengeyi dikkate almak durumundasınız. Bir taraftan işverenlerin de perspektifine bakmamız lazım. İşletmelerimiz de ayakta kalacak ki daha fazla insana iş imkanı sağlasınlar. Şimdiden nasıl bir sonuç çıkacağını söyleyemeyiz. Bekleyip göreceğiz. 

- (Memur ve emekli maaşı) Taahhütlerimizi temmuz ayı içinde gecikmeden gerçekleştirme yönünde gayret içindeyiz. Son söz Meclis'te. Çok şükür çoğunluğumuz var Cumhur İttifakı olarak. 

- (Merkez Bankası faizde ne karar verecek? Ekonomi boyutunda çok güçlü bir yönetimimiz var. Geriye çok çalışmak kalıyor. İstişare ile, ilgili taraflarla konuşarak, tartışarak gideceğiz. Çok ehliyetli bir başkanımız oldu. Kadın olmasından memnuniyet duyuyoruz. Orta Vadeli Programı eylül ayında ilgili taraflarla paylaşacağız. Bütün dünyada bir problem var, büyüme hızı aşağı doğru gidiyor. Bir tarafta enflasyon var. Şimdi vatandaşımızın da ilk önceliği olan enflasyona odaklanmış durumdayız. Merkez Bankamız ve Hazine Maliye Bakanlığımız yoğun bir çalışma sergiliyor. Merkez Bankası değerlendirmelerini yapacaktır. Hep birlikte sonucunu takip ediyoruz. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.