Yeşil Sol Parti'nin yerel seçimlerdeki adaylarını halk belirleyecek

Yeşil Sol Parti'nin yerel seçimlerdeki adaylarını halk belirleyecek

Yeşil Sol Parti, yerel seçimlerde adayların "demokratik bir çoklu yöntem" esas alınarak halk tarafından belirleneceğini duyurdu.

Yeşil Sol Parti, Mart 2024'teki yerel seçimlerde göstereceği adayların halkın belirlemesi kararı aldı.

Yeşil Sol Parti, seçimde adayların "demokratik bir çoklu yöntem" esas alınarak belirleneceğini duyurdu.

Aday belirleme sürecine ilişkin şu bilgiler verildi:

"Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde iktidarın seçim ve sandık hukukunu çiğneyerek, hukuksuz ve keyfi biçimde oluşturduğu kayyım rejimine güçlü bir cevap vermenin yolu, güçlü ve doğru adaylar ve halkın desteği ile yerel yönetimleri yeniden kazanmaktır. O nedenle doğru aday belirleme yöntemi seçimlerde güçlü bir motivasyon yaratacak ve başarıda kilit rol oynayacaktır.

"Adayların belirlenmesinde mümkün olan en geniş biçimde üyelerimizin, inanç ve kanaat önderlerinin, demokratik kitle örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, barış annelerinin, yakınlarını kaybeden ailelerinin faaliyet yürüttüğü dernek ve platformların, toplumsal demokratik muhalefet bileşenlerinin, sandık görevlilerinin katılımıyla halkın azami ölçüde dahil olarak iradesini ortaya koyabileceği demokratik bir çoklu yöntem esas alınacaktır. Partimiz bu yöntemi doğrudan demokrasi anlayışımızın ve siyasi programımızın gereklilikleri açısından hayata geçirecektir."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.