Yeşil Sol Parti’nin Hakkari mitingi yarın

Yeşil Sol Parti’nin Hakkari mitingi yarın

Yeşil Sol Parti yarın Hakkari'de seçim mitingi düzenleyecek. Parti yöneticileri, halkın miting alanını doldurarak 14 Mayıs seçimlerindeki cevabını şimdiden vereceğini söyledi.

Hakkari'de Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), yarın (Tekser) şehir otogarında miting düzenleyecek. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın’ın katılımı ile gerçekleşecek mitingin hazırlıkları tamamlandı. 

Yeşil Sol Parti ve HDP il yöneticileri, miting için katılım çağrısında bulundu. 

EV EV, MAHALLE MAHALLE ÇALIŞMA

İlk seçim mitinginin kentlerinde yapılmasının kendileri ve halka ayrı bir heyecan kattığını söyleyen HDP Hakkari il yöneticisi Emin Ertuş, “Tüm mahallelerde anons araçlarımız halka çağrıda bulunuyor. Her mahalledeki komisyonlarda bulunan arkadaşlarımız, ev ev gezerek halkımızı mitinge davet ediyor. Adaylarımızla birlikte esnaflarımızı ziyaret ediyor ve miting hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. Yaptığımız esnaf ziyaretimiz adeta halk buluşmasına dönüştü. Colemêrg bölgesi bu seçimlerde 7 Haziran seçimlerinin havasını yakalamış durumda. Halkımız, 14 Mayıs seçimlerindeki cevabı, miting alanını doldurarak gösterecek” diye konuştu. 

Herkesi mitinge katılmaya çağıran Yeşil Sol Parti Hakkari il yöneticisi Musa Yiğit ise, büro açılışlarındaki coşkulu kitlenin katlanarak miting alanında olacağını söyledi. 

‘EN BÜYÜK CEVABI VERECEĞİZ’

Kent merkezinde yapılması planlanan mitingin Hakkari Valiliği tarafından “miting alanı YSK’ye bildirilmediği” gerekçesi ile reddedildiğini hatırlatan HDP Merkez ilçe Eşbaşkanı Sinem Seven, “Bizi yine şehir dışında bulunan otogar alanına yönlendirdiler. Sanıyorlar ki Colemêrg halkı miting alanı şehir dışında, uzak veya dar alanlar olunca partilerine sahip çıkmayıp katılım sağlamayacaklar. Ama yanılıyorlar, aylardır halkımız partisine gerekli sahiplenmeyi fazlasıyla yaptı. HDP, DBP ve Yeşil Sol Parti olarak çalışmalarımızı engelleyen ve alanlarımızı daraltmaya çalışan zihniyetlere karşı en büyük cevabımızı miting alanında vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Mevcut iktidara karşı alanları on binlerle doldurarak gereken cevabı vereceklerini ifade eden Seven “Colemêrg halkının alanları doldurmaya ve faşizme karşı net cevabı göstermeye çağırıyoruz” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.