Yeşil Sol Partili Öznur Bartın'dan “Cilo Fest” festivaline tepki

Yeşil Sol Partili Öznur Bartın'dan “Cilo Fest” festivaline tepki

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Yüksekova'da düzenlenen “Cilo Fest” festivaline Meclis’te yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Yüksekova ilçesinde Hakkâri Valiliği ile Yüksekova Kaymakamlığı ortaklığıyla yapılan “5. Cilo Fest” organizasyonuna, Meclis’te yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.  

Söz konusu organizasyonun Kürt kültürüne, diline ve kimliğine saldırı olduğunu kaydeden Bartın,“Bölgenin doğal yapısı, buzullarındaki yüzde 48’lik erime ve diğer riskler bir yana bırakılarak; organizasyon ile 16 bin kişi, binlerce araç ve makina günlerce bu bölgede tutuldu” dedi.

‘GERİYE ÇÖP YIĞINLARI KALDI’

Bartın, 5’incisi düzenlenen festivalden geriye çöp yığınları ile iktidarın doğaya olan düşmanlığının kaldığına dikkat çekerek, “Ayrıca Cilo Sat Gölleri’nin de içinde bulunduğu bu bölge hem milli park hem turizm alanı hem de maden sahası olarak işaretlenmiştir. Kentin büyük bir bölümünün maden sahası olarak ruhsatlandırılmış olması ise iktidarın doğa düşmanlığı ile birlikte ikiyüzlülüğünü de ortaya koymuştur” diye belirtti.

‘KİMİ KİŞİLERE ŞOV ALANI AÇILDI’

Bartın konuşmasının devamında, “Cilo Sat Dağları ve Sat Buzul Gölü’nde düzenlenen organizasyon ile buna bir kez daha tanıklık ettik. Kayyımların düzenlediği bu organizasyonda Hakkâri ile hiçbir bağı olmayan ancak iktidara yakın olması sebebiyle kimi kişilere, şov alanı açıldı. Kadim Hakkâri kültürü, Kürt kültürü, müziği, dili es geçildi. Görünmez kılınmak istendi” dedi.

YENİDEN YASAK GETİRİLDİ

Bartın devamında şunları söyledi: “Kürtler; tüm bu kirli oyunlara karşı yıllardır direndi. Yok etme ve yozlaştırmaya dönük hesaplarınız; daha önce de  olduğu gibi bugün de Hakkari’den, Kürdistan’dan geri dönecektir. Bu da böyle bilinsin. Bir diğer konu ise Kürdistan’da ‘güvenlik’ adı altında keyfi olarak süründürülen yasakçı uygulamalar, kentte tarım, hayvancılık ve turizm; bizzat devlet eliyle engellenmektedir. İktidarın amaçları doğrultusunda düzenlenen 3 günlük festivalden hemen sonra; valilik bölgeyi tekrar güvenlik gerekçesiyle yasaklamıştır. Evet; buradan soruyoruz: Kime göre neye göre yasak? Çok iyi bilinsin ki; Tekçiliği, hafıza kırımını, doğa talanını ve rantı önceleyen organizasyonlarınıza karşı; çok dilli, çok kültürlü, doğayı ve yaşamı esas alan festivalleri halklarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Kararlı mücadelemizle çürük zihniyetinize son vereceğiz.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.