Yeşil Sol Parti'den Sezgin Tanrıkulu'na destek

Yeşil Sol Parti'den Sezgin Tanrıkulu'na destek

Yeşil Sol Parti, TSK'yle ilgili açıklamasının ardından hedef alınan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na destek açıklaması yaptı: "Biz hakikatin yanında durmaya her koşulda hakikati savunmaya devam edeceğiz..."

TSK'yle ilgili sözleri nedeniyle hedef gösterilmesinin ardından hakkında soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na Yeşil Sol Parti'den de destek geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da hedef aldığı Tanrıkulu'yla ilgili açıklama yapan Yeşil Sol Parti "Her koşulda hakikati savunmaya devam edeceğiz." dedi. 

Partinin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklama şöyle: 

'LİNÇ AYİNLERİ DÜZENLİYORLAR'

"AKP-MHP iktidarı, onun siyaset zemininden hareket eden muhalefet partileri, ranttan ve savaştan beslenen çevreler; gerçeği dile getiren herkesi düşmanlaştırıyor, linç ayinleri düzenliyor.

Gazeteci Merdan Yanardağ’dan sonra CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bu linç güruhunun hedefi haline geldi.

90’lı yıllarda devlet adına Kürtlere karşı işlenen suçlar günümüzde de devam ettiriliyor. AKP-MHP iktidarı, onun 'milli ve yerli muhalefeti' ise failleri koruyor.

'HAKİKATİ GİZLEYEMEZLER'

Ermenilere, Kürtlere, Alevilere ve bütün ötekilere karşı işlenen suçları önce inkar edip sonra bunu dile getirenleri susturmaya çalışanlar hakikati gizleyemezler.

'Devlet adına işlenen suçları temize çekmekle' görevli bu koronun, Kürtler söz konusu olunca inkarcı, reddiyeci, katliamı savunan yaklaşımı yeni değildir. Hakikati söyleyen Kürt olunca kendi partisi başta olmak üzere hakikate düşman olanların hışmına uğramaktadır. Tarih bu hakikati not etmiştir. Suçlular ve onları koruyanlar hesap vermekten kurtulamayacaktır.

Biz hakikatin yanında durmaya her koşulda hakikati savunmaya devam edeceğiz." 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.