Yeşil Sol Parti’de kongre ve çoklu aday süreci: Kemal Bülbül adaylığını koyacak

Yeşil Sol Parti’de kongre ve çoklu aday süreci: Kemal Bülbül adaylığını koyacak

Halk toplantıları sona eren HDP ve Yeşil Sol Parti'nin kongrelerinin eylül ayında yapılması hedefleniyor. HDP’li Kemal Bülbül kongrede adaylığını koyacağını duyurdu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (Yeşil Sol Parti) kongre tarihi eylül olarak belirlendi. Kongrede partinin yeni eş genel başkanları seçilecek ve partinin ismi değişecek. Kemal Bülbül, Yeşil Sol Parti’nin kongresinde adaylığını koyacağını açıkladı.

KONGRE TARİHİ NETLEŞTİ, YEŞİL SOL PARTİ'NİN İSMİ DEĞİŞECEK

Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'ın haberine göre, Yeşil Sol Parti 16 veya 17 Eylül'de kongresini yapacak. Kongrede partinin ismi de değişecek. Parti kaynaklarının aktardığına göre bu konuda şu süreç izlendi:

"İlk olarak isim değişikliği için il ve ilçe örgütlerinden öneri istendi. Ardından gelen öneriler doğrultusunda öne çıkan parti isimleri belirlenip, kongrede delegelerin onayına sunulacak. Yapılacak onayın ardından ise partinin yeni ismi belirlenmiş olacak."

YENİ DÖNEM EŞ GENEL BAŞKANLARI KİM OLACAK? KEMAL BÜLBÜL DE ADAY

Kongrede, Yeşil Sol Parti’nin yeni dönemde yoluna devam edeceği eş genel başkanları da belli olacak. Partiye liderlik etmesi için kimi isimlerle görüşmeler devam ediyor, netleşen isim yok.

Ancak Yeşil Sol Parti’de görüşmeler sürerken, partinin liderlik yarışı için başka isimlerin de adaylığını koyacağı öğrenildi. Yani kongreye çoklu adayla gidilmesi ihtimali bulunuyor.

Bu kapsamda 27. Dönem HDP Milletvekili Kemal Bülbül de, kongrede adaylığını koyacak. Bülbül Artı Gerçek’e yaptığı açıklamada adaylığını koyacağın yönünde yapılan iddiaları doğruladı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.