Yeşil Sol Parti'de kongre günü: Parti ismi ve eş başkanlar değişecek

Yeşil Sol Parti'de kongre günü: Parti ismi ve eş başkanlar değişecek

Yeşil Sol Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi Ankara'da gerçekleşiyor. Kongrede partinin ismi, tüzük ve eş başkanlar değişecek.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti), “Özgürlük İçin Yeniden / Ji bo Azadiyê” sloganıyla yaptığı 4. Olağan Büyük Kongresi Ankara Atatürk Spor Salonu’nda başladı.

MA’nın haberine göre; sabahın erken saatlerinde kongre salonuna gelmeye başlayan halk, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılara tepki gösterdi. “Bijî berxwedana Rojava” sloganlarının yükselirken; sivil ölümlere karşı açılan bir pankart polisler tarafından alındı.

Kongrede, bugün partinin yeni ismi ve yeni eş genel başkanlar belirlenecek. Kongrenin temel gündemleri ise Kürt sorunu ve İmralı tecridi olacak. 

Kongreye, Parti Meclisi ve eş genel başkanlar için tek liste sunulacak. 

Hazırlık ve Mutabakat Komisyonu’nun, Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan isimlerini sunacağı öğrenildi. Kabul edilmesi halinde Hatimoğulları ve Bakırkan, partinin yeni eş genel başkanları olacak. 

Öte yandan kongreye AK Parti ve MHP dışındaki tüm siyasi partiler davet edildi.

Yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan kongreye yurt dışından da sol ve sosyalist partilerin temsilcileri davet edildi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.