Yeşil Sol Parti: Önceliğimiz HDP’nin kapatılmaması

Yeşil Sol Parti: Önceliğimiz HDP’nin kapatılmaması

Yeşil Sol Parti’den Parti Meclisi üyesi Sami Evren, 46 ilde örgütlenmeyi tamamladıklarını ve 15-16 Ekim’de kongrelerini gerçekleştireceklerini söyledi.

Yeşil Sol Parti Meclisi üyesi Sami Evren, parti meclisi toplantısında alınan kararları böyle değerlendirdi.

Yakın zamanda Ankara’da toplanan Parti Meclisi’nde gündemi değerlendirdiklerini kaydeden Evren, 15-16 Ekim'de kongre yapacaklarını söyledi. Evren, bianet'e şunları söyledi:

“Seçime katılma noktasında örgütsel bir kararımız vardı. Şu anda 46 ilde örgütlenmiş durumdayız.

Genellikle seçime katılma süreçleri sol partilerde ertelenir ikinci planda tutulur. Fakat siyasi partiyseniz demokrasi mücadelesinde yerinizi almak için, kendinizi daha güçlü ifade etmek için de seçime girersiniz.

“Bu düşünce sonucunda 46 ilde örgütlenmemizi tamamladık parti meclisi toplantımız da bu nedenle coşkulu ve heyecanlı geçti. Motive olduk.

“HDP bizim de kurucu olduğumuz, bileşeni olduğumuz bir parti. HDP bir arada yaşamını ifade eden Türkiye’nin partisidir. HDP’nin kapatılmaması için elimizden gelen her türlü mücadeleyi vereceğiz.

“HDP’nin kapatılmasının siyasal sonuçları olacağı gibi halklar açısından demokrasi açısından derin bir yarayı da açacaktır. Biz halkların iradesinin gasp edilmesini kabul etmiyoruz. Bizim önceliğimiz elbette HDP’nin kapatılmasıdır. HDP bir tabela partisi değildir, halkların partisidir.

 “Millet İttifakının da HDP’yi sahiplenemediğini görüyoruz. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak biz ve tüm bileşenlerimiz HDP ile yan yanayız ve sadece ittifak değil, demokrat, sol çevrelerden akademisyenler de bireysel olarak bu mücadelede bizimledir."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.