Yeşil Sol Parti müşahitlerine sözlü ve fiziksel saldırılar

Yeşil Sol Parti müşahitlerine sözlü ve fiziksel saldırılar

Seçimde görev alan Yeşil Sol Parti müşahit ve Sandık Kurulu üyeleri, Şırnak ve Adana’da fiziksel saldırıya uğradı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi bugün sabah 08.00'de başladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seçim Takip Koordinasyon Merkezi Sözcüsü ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, oy kullanma işleminde şu ana dek yaşanan usulsüzlükleri sıraladı.

Söz konusu usulsüzlük ve ihlallerden biri, Mardin'de Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Mardin Milletvekili adayı ve akrabalarının toplu oy kullanımını kayıt altına almak isteyen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) müşahitlerinin uğradığı saldırıydı.

Tiryaki, saldırı esnasında yaralanan Havas Güngör ve Kemal Erbey isimli iki Yeşil Sol Partili'nin tedavisinin Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi'nde sürdüğünü söyledi.

Şırnak ve Adana

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre Yeşil Sol Partililerin diğer kentlerde uğradığı sözlü ve fiziksel saldırılar ise şöyle:

  • Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesine bağlı Fevzi Türkeri İlköğretim Okulu'nda, eski korucubaşı olan ve adı sıkça bölgedeki ağaç kesimleriyle anılan Şehmus Babat'ın oğlu Metin Babat açık oy kullandı. Babat ailesini uyaran Yeşil Sol Partisi görevlileri, saldırıya uğradı. Saldırının ardından okula çok sayıda asker sevk edildi.
  • Uludere'de Uluslararası Gözlem Heyeti yetkilisi okul bahçesine alınmadı. Askerler, koruculardan kullandıkları oyun fotoğrafını çekmelerini istedi.
  • Şırnak Lisesi'nde Şırnak Valisi Osman Bilgin'in talimatıyla bütün müşahitler okuldan çıkarıldı.
  • Adana'nın Seyhan ilçesindeki Mekan Ortaokulu'ndaki AKP'liler, müşahit kartı olmayan kişilerin sandıkları gezmesine itiraz eden Yeşil Sol Parti müşahitlerine saldırdı. Yeşil Sol Parti müşahiti Ferhat Genç, boynundan yaralandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.