Yeşil Sol Parti kongreye hazırlanıyor

Yeşil Sol Parti kongreye hazırlanıyor

Yeşil Sol Parti, binlerin katılımıyla 15 Ekim’de gerçekleştirilecek kongre hazırlıklarına başladı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), il ve bölgelerde yapılan çalıştayların ardından Ankara’da gerçekleştirilen iki konferansın ardından kongre hazırlıklarına başladı. 

GÜÇLÜ PARTİ MECLİSİ HEDEFİ 

Bu kapsamda il ve bölgelerde komisyonlar kuruldu, partinin Genel Merkezi’nde ise mutabakat ve hazırlık komisyonları kuruldu. Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi tarafından kongre hazırlıkları için Kadın Mutabakat Komisyonu ve Hazırlık Komisyonu da kuruldu. İl ve bölgelerde kurulan komisyonlar, yeniden yapılanacak olan Parti Meclisi (PM) için öneriler almaya başladı. Bu isimlerin değerlendirilmesiyle tüm farklılıkların ve tüm renklerin yer alacağı güçlü bir Parti Meclisi’nin oluşturulması hedefleniyor. 

İSİM DEĞİŞİYOR, AMBLEM AYNI 

Hazırlık ve Mutabakat komisyonu, çalıştay ve konferanslarda öne çıkan isimler üzerinden partinin yeni adını da belirleyecek. Partinin yeni adı, çalıştay ve konferanslarda öne çıkan Demokratik Halklar Partisi’nin (DHP) veya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) arasında tercih edilecek. İsim değişikliğine gidecek olan Yeşil Sol Parti’nin amblem değişikliği yapması beklenmiyor. 

HEP GELENEĞİYLE GÖRKEMLİ KONGREYE

Parti Meclisi’ni ve partinin yeni adını bileşenleriyle belirleyecek olan Yeşil Sol Parti, bu kapsamda anket çalışması da yürütmeye başladı. 15 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilecek kongreye, binlerce kişinin katılması hedefleniyor. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.