Yeşil Sol Parti Hakkari Milletvekillerinden Vali Çelik'e tepki

Yeşil Sol Parti Hakkari Milletvekillerinden Vali Çelik'e tepki

Yeşil Sol Parti Hakkari milletvekilleri, kente yeni atanan Vali Ali Çelik’in AK Parti yöneticileriyle parti çalışmalarına katıldığını belirtti. Milletvekilleri, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile bu duruma tepki gösterdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Hakkari milletvekilleri Vezir Parlak, Öznur Bartın ve Onur Düşünmez kente yeni atanan Vali Ali Çelik’in AK Parti’nin Hakkari'deki parti çalışmalarına eşlik etmesine dair bir açıklama metni yazdı.

Kent vekillerinin sosyal medya hesabı üzerinden “Hakkari Valisinin tarafsızlığını kaybetmesine yönelik açıklamamız” başlığıyla yapılan paylaşımda, "Kısa bir süre önce şehrimiz Colemêrg’e (Hakkari) vali olarak atanan Ali Çelik göreve başlar başlamaz iktidardan yana tavrını ortaya koymuş ve adeta AKP’nin bir yöneticisi gibi çalışmıştır. Vali Çelik, asli görevi buymuş gibi AKP’nin Hakkari’de kaybettiği destek ve itibarı geri kazandırmak için hızlıca harekete geçmiştir. Hakkari’ye dair kararları, politikaları belirlerken kent halkının yasal ve meşru temsilcileri, iradesi olan milletvekillerine danışmayan, yandaş olmayan sivil toplum kuruluşlarının randevu taleplerine cevap dahi vermeyen Vali, hiçbir resmi sıfatı olmayan AKP il başkanını resmi ziyaretlerinde yanında gezdirmekte, AKP’nin Hakkari’de yerle bir olan imajını düzeltmeye çalışmaktadır. Şehirde yaptığı ziyaretlerde korumasız gezmekle övünen ve halkla yakın temasta olduğunu iddia eden Vali, diğer taraftan kendi emrindeki kolluk güçlerinin halka yönelik baskı ve tehditlerine son vermek için hiçbir girişimde bulunmamak bir yana, aksine bunun önünü açmaktadır. İktidarın Kürt sorunundaki güvenlikçi politikaları ve gittikçe ağırlaşan ekonomik koşullar Hakkari halkının üzerinde ciddi bir yük oluştururken Valinin AKP il başkanını yanında tutması, şehrimizdeki kamu kaynaklarının AKP il başkanının kontrolünde olacağının mesajıdır ve yoksullaştırılan halkımızı AKP’ye muhtaç ve tabi etme amacı taşımaktadır. AKP il başkanı da Hakkari - Van arasında yapımı devam eden yol başta olmak üzere çeşitli konularda yaptığı açıklamalarla kamu kaynaklarının kullanılmasında tasarruf sahibi olduğunu açıkça belli etmektedir. Hâlihazırda gasp edilmiş olan belediyemizin kayyumu olan Vali, gösterdiği siyasi tavırlarla adeta AKP’nin yerel seçim kampanyasının bir parçası olarak hareket etmektedir. Vali Ali Çelik her yurttaş gibi bir siyasi partiye gönül verme hakkına sahiptir fakat görevini yaparken kanun gereği tarafsız olmak ve bütün siyasi partilere eşit mesafede durmak zorundadır. Valiye hatırlatıyoruz ki, kendisinin görevi AKP’nin reklamını yapmak, çalışmalarını yürütmek değil, kentteki derinleşen yoksulluk ve işsizlik başta olmak üzere diğer tüm sorunlara çözüm geliştirmektir. Valinin görevi, hemen hemen tüm idari ve iktisadi verilerde son sıralarda yer alan Hakkari'yi daha yaşanır bir kent haline getirmek, temel hizmetlerin erişiminde dahi ciddi sorunlar yaşayan Hakkâri halkını önceleyen kararlara imza atmaktır." ifadeleri kullanıldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum