Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü: Filistin halkının direnişini sonuna kadar destekliyoruz

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü: Filistin halkının direnişini sonuna kadar destekliyoruz

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, İsrail-Filistin savaşına ilişkin, “Filistin halkının yıllardır sürdürmüş olduğu eşit, özgür yaşam mücadelesini ve direnişini sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

Eş Sözcü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Meclis Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçgün Uçar, yeni anayasa tartışmaları hakkında, "Erdoğan’ın, ülkede demokrasi ve özgürlükler gelişsin diye yeni bir anayasayı gündeme getirmediğini hepimiz biliyoruz. Belli ki yeniden seçilebilmek için yeni anayasa bahanesiyle yeni bir zemin kurmaya çalışıyor" değerlendirmesini yaptı.

Ekonomik sorunlara da dikkat çeken Kılıçgün Uçar, "Biz en azından asgari ücretin yoksulluk sınırı baz alınarak belirlenmesi gerektiğini savunuyoruz” dedi.

Kılıçgün Uçar’ın konuşması özetle şöyle:

“7 Ekim tarihinden itibaren aslında günlerdir İsrail devletinin işgal ve şiddetinin sebep olduğu bir savaşa tanıklık ediyor bütün dünya. Eşit, özgür ve demokratik bir yaşamın mümkün olduğuna inanan ve bunun mücadelesini veren bizler Filistin halkının yıllardır sürdürmüş olduğu eşit, özgür yaşam mücadelesini ve direnişini sonuna kadar destekliyoruz. Bir halkın işgale karşı direnişi ne kadar meşru ve gerekli ise bununla ilgili olarak yürütülecek mücadelenin yönteminin de önemli olduğunu vurgulamak isteriz. Çünkü ne yazık ki her mücadele özgürlük getirmiyor. Tarih bunun örnekleriyle dolu.

“Bugün yaşananlar sadece bugüne ait meseleler değil”

Filistin halkının direnişi meşrudur. Bugün ortaya çıkan savaşın kendisi İsrail devletinin yürüttüğü savaş ve işgal politikalarından bağımsız değildir. Bu savaşta tekrar karşımıza çıkan esirlere ve kadınlara dönük olan uygulanan şiddeti ve teşhiri kabul edilebilir bulmadığımızı ve direniş savunusu açısından da meşru görmediğimizi ifade etmek isterim. Bugün yaşananlar elbette ki sadece bugüne ait meseleler değil. Haliyle bugün söyleyeceğimiz her sözün, alacağımız her tutumun gelecek açısından onurlu, adil ve demokratik bir yaşama elbette hizmet etmesi gerekiyor.

“İsrail işgal politikalarından vazgeçmelidir”

Savaş hukukunu aşan ve direkt sivilleri hedef alan bir savaş yürütülüyor. Sivillerin canice katledildiği bir durum var. Yapılacak ilk şey bunun acil olarak durdurulması gerektiğidir. Çünkü ortada siviller ve onlar üzerinden yürütülen bir savaş var. Ortadoğu’da ulus devleti siyasetinin, halkları düşmanlaştıran politikaları bir an önce son bulmalıdır. İsrail, savaşı derinleştiren adımlarından vazgeçmeli, tüm yaşam alanlarını hedef haline getiren bombalamaları durdurmalı ve hepsinin temel gerekçesi olan işgal politikalarından vazgeçmelidir.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.