Yeniden yargılanan Selçuk Mızraklı tahliye edilmedi

Yeniden yargılanan Selçuk Mızraklı tahliye edilmedi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu sırada görevden alınarak yerine kayyım atandıktan sonra tutuklanan Selçuk Mızraklı'nın yargılandığı davada tahliye talebi reddedildi.

Yerine kayyım atandıktan sonra tutuklanan Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın yeniden yargılandığı davada tahliye talebi reddedildi. 

Görevden alındıktan sonra yerine kayyım atanan Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla yargılandığı davada 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası almış, söz konusu ceza Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu. Mızraklı’nın yeniden yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mızraklı, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) duruşmaya katıldı. 

Mezopotamya'da yer alan habere göre; savcı, mütalaasında suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kaçma ve saklanma şüphesi ve suçun alt ve üst sınırı ile verilmesi beklenen cezaya göre adli kontrol tedbirinin yetersiz kaldığını belirtti. Savcı, Mızraklı’nın tahliye edilmesi yönündeki talebin reddini istedi.   

Mahkeme heyeti, Mızraklı’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.