Yeni Vali Türker'in ilk mesajı

Yeni Vali Türker'in ilk mesajı

Hakkari Valiliği'ne atanan Muammer Türker, yeni görev yeri Hakkari’de düzenlenen törenle karşılandı. Türker ayağının tozuyla bakın ne mesajlar verdi:

Son Valililer Kararnamesi ile Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü görevinden Hakkari Valiliği'ne atanan Muammer Türker, yeni görev yeri Hakkari'de düzenlenen törenle karşılandı.

 

Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli uçakla Ankara'dan Van'a oradan da karayolu ile görev yeri Hakkâri'ye gelen Muammer Türker, şehirden yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Karasu mevkiinde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun ve beraberindeki heyet tarafından karşılandı.

 

Akşam saatlerine doğru kente varan Vali Muammer Türker, valilik binası önünde düzenlenen törenle Vali Yardımcıları Abdulkadir Duran ve Yılmaz Kurt ile ilçe kaymakamları, daire amirleri ve işadamları tarafından karşılandı. Polis merasim birliğini selamlayan Vali Türker, daha sonra uzun kuyruklar oluşturarak kendisini karşılayan kurum amirleri ve işadamlarıyla tek tek tokalaşarak tanıştı.

 

Kısmet burada vali olarak çalışmakmış

 

Daha sonra makamına geçen Vali Muammer Türker, burada yeni görevi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Muş Vali Vekili iken 1995 yılında Bölge Valiler Toplantısı'na katılmak üzere Hakkâri'ye bir kez geldiğini belirten Muammer Türker, “O dönemde Hakkâri programı çıkınca Muş'taki valilik görevlileri Hakkâri'ye gidin orayı görmek her zaman kısmet olmayabilir demişlerdi. Sizin için bir şans olur en azından orayı görmüş olursunuz dediler. Ben de o zaman demiştim devlet memuru için Hakkâri her zaman gidilebilecek bir yer. Kısmet burada vali olarak çalışmakmış. İnşallah iyi bir hizmet olur diye ümit ediyorum. Büyüklerimiz uygun gördü. Cenabı Allah'ın da takdiri ile geldik. Burada sizlerle, kamu görevlisi arkadaşlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte elimizden geldiği kadarıyla bir takım hizmetleri ifa etmeye çalışacağız.”dedi.

 

Bölgenin yabancısı sayılmam

 

Bölge insanını iyi bildiğini belirten Türker, “Bölgenin pek yabancısı sayılmam. Hakkâri çok özellikli bir yer. Türkiye'nin denildiği gibi memleketin sağ köşesi tabi hepimizin gönlünün sağ alt köşesidir. Hakkâri'nin bir takım geri kalmışlıkla ilgili ve başka sorunları var.  81 vilayetin gelişmişlik göstergeleri bakımda 77. sıradadır. Tabiî ki bu iyi bir rakam değil. Tarihsel süreç içinde bir takım sıkıntılar Hakkâri'yi bu hale getirmiştir. Fakat bütün bunlar avantaja dönüştürülebilir. İran ve Irak'a komşu olunması birçok bakımdan dezavantajdır. Burada herkesle hep birlikte bir şeyler yapmaya çalışacağız. Hakkâri'ye bir şey yapılacaksa bir tek kişi ile olacak bir şey değildir, bizim de yöneticilik anlayışımızda böyle bir şey yoktur. Sürekli vatandaşımızla birlikte danışarak istişare ederek bir şeyler üreteceğiz yapacağız.”dedi.

 

'TRT Şeş devletin kafa yapısının değiştiğini gösteriyor'

 

TRT Şeş'in yayına girdiğini hatırlatan Vali Türker, “Yani bu Türkiye'nin de en azından devlet kademesinin de kafa yapısının değiştiğini gösteriyor. Bu değişimi lehimize çevirmeliyiz. Burada bir takım sıkıntılar varsa bunları aşmak zorundayız. Ümit ediyorum ki hep birlikte iyi bir şeyler yapacağız. Şundan emin olmanızı istiyorum, vatandaşı kucaklayan vatandaşın derdiyle uğraşan bir yönetim anlayışına sahip olacağız. Vatandaşı hiçbir şekilde devletten ya da kamu görevlilerinden ayrı gören devleti klasik anlamda vatandaştan üstün gören bir anlayışı benimsemiyorum. Burada yaşanan olumsuzluklar batıya yanlış yansıyor. İnsanlar burayı hep bombaların patladığı bir yer olarak biliyor. Ama insanlar bundan sonra basın mensuplarının katkıları ile iyi yönleri ile coğrafi ve doğal güzellikleri ile tanıtacağız. Dünyanın başka yerlerinde insanlar bu güzellikleri farklı şekillerde kullanıyor.”dedi.

 

Vali'den hava alanı müjdesi

 

Hep birlikte ortak bir takım değerler etrafında buluşmak suretiyle hoşgörü gibi, demokrasi gibi insan haklarının gelişmesi gibi konularla bir şeyler yapılması herkesin ortak bir değerden geçmesi ile oluşabileceğini belirten Türker, “Bu arada gelmişken bir müjdede vermiş olayım, 2008 yılının son günü, 31 Aralık günü Hakkâri'nin Yüksekova Havaala'nının Yüksek Planlama Kurulu kararı çıktı. 2008 yılının yatırım programı ile yatırıma girmiş oluyor. Bunun da 2011 yılında bitmesi planlanıyor. Ben de sizlerin aracılığıyla Hakkâri halkına bu mesajı vereyim. Yüksekova'da böyle bir şeyin çok kısa bir sürede başlayacak olması, hem Hakkâri halkına hem de burada hizmet veren insanlara bir faydası olacak diye düşünüyorum. Bunu
da sizlerle paylaşmak istedim" şeklinde konuştu.