Yeni Şafak yazarı 31 gündür grevde

Yeni Şafak yazarı 31 gündür grevde

Yeni Şafak gazetesi yazarı Teodora Doni AKP iktidarını eleştirdiği için gazete yönetimi tarafından hiç bir açıklama yapılmadan kovuldu.

Doni, kendisine uygulanan bu sansürden dolayı 31 gündür açlık grevinde. Fakat medyada bu açlık grevini kimse görmedi.
 
 Odatv’nin haberine göre, Bir aydan fazla süredir açlık grevinde olan Teodora Doni, yanlızca şekerli su ve B vitamini alıyor. Doni’nin şimdiye kadar 15 kilo verdiği öğrenildi. Kocası ve yakınlarının tüm vazgeçirme çabasına karşılık geri adım atmayan Doni, Gazete yönetiminin yazılarını neden basmadıkları konusunda bir açıklama yapmamasını ve telefonlarına da cevap vermemesini içine sindiremediğini söylüyor ve ekliyor: “Ne tazminat, ne köşemi geri istiyorum sadece bir açıklama istiyorum, bu çok onuruma dokunuyor. ”
 
Yazılarına son verilen Doni, son olarak yeni eğitim sistemini eleştirilen bir makale kaleme almıştı. Fakat bu yazı gazete yönetimi tarafından sansürlendi. Yazısı sansürlenen Doni, sansürlendiğini de ekleyerek aynı yazıyı tekrar yazdı. Bu kez de gazete yönetimi, yeni yazının yerine sansürledikleri orjinal yazıyı bastı ve bu da Teodora Doni’nin son yazısı oldu.
 
“Susarsam, bile bile oyuna dahil olursam çocuklarımın, kendimin yüzüne nasıl bakarım?” diyen Doni, gazetedeki diğer köşe yazarlarının kendisinden kaçmalarına bir kez bile aramamalarına çok alındığını belirtiyor.
 
 
 
Doni’nin başlattığı açlık grevi ve yaşananlar, Esra Arsan’ın yazdığı Tweet’lerle ortaya çıktı. Medya, konuyla ilgili üç maymunu oynarken yaşanan bu olay sosyal medyada oldukça ses getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum