Yeni Mahalle’de yaşanan kanalizasyon sorunu vatandaşı bezdirdi

Yüksekova Yeni Mahalle’de bulunan Karaylar Camii’nin arkasındaki evlerde yaşayan vatandaşlar alt yapı sorunu yaşıyor. Mahalle sakinleri, yıllardır kanalizasyon sorunlarının çözülememesinden şikayetçi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yağışlar ve eriyen karlar nedeniyle birçok mahallede su baskınları yaşanırken bazı mahallelerde de kanalizasyon ve alt yapı sorunları yaşanıyor. Atık su ve yağmur suyu hatlarının sürekli tıkanması vatandaşı bezdirirken bazı vatandaşlar kanalizasyon hatlarının yetersiz ve hatalı yapıldığını belirterek her yıl aynı sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade ediyor.

“Çok zor durumdayız”

Dağlıca Caddesi, Karaylar Camii mevkiinde ikamet eden mahalle sakinlerinden 63 yaşındaki Süleyman Düz, 23 yıldır bu mahallede yaşadığını belirterek, “Kanalizasyon yok, yol çıkışı yok. Çok zor durumdayız. Her mevsimde aynı problemleri yaşıyoruz. Birçok sokakta kanalizasyon hattı yok. Halimizi görüyorsunuz, evlerimizi su basmış durumda. Her yıl bu sıkıntıyı yaşıyoruz, rezil olduk. Şehir kanalizasyonla, imarla, elektrikle, suyla şehirdir. Torpil işi değildir bu, rica ediyorum” dedi.

Düz evlerinin civarındaki kanalizasyon hattında da küçük borular kullanıldığı için sürekli tıkandığını ve her ay vidanjör çağırarak açtırdıklarını söyleyerek yetkililerin sorunlarına biz çözüm bulmalarını istedi.

"Yetkilileri defalarca aradık"

Şükrü Düzce isimli vatandaş da kanalizasyon hatlarında yaşanan tıkanıklık nedeniyle sürekli evlerini atık sularla dolduğunu belirterek, “Yetkilileri defalarca aradık. Evlere, bodrumlara, odunluklara dolan suları tahliye etmek zorunda kalıyoruz sürekli. Şuanda logarlar tıkanmış durumda” dedi.

"Her yıl bu haldeyiz"

5 gündür evlerini su bastığını belirten Kadriye Hazeyi ise, “Erzak depomuzda un ve çeşitli gıda malzemelerimiz vardı hepsini su basmış. Eğer önlem alınsaydı bu sorunu yaşamazdık. Belediyenin bir çözüm bulması lazım. Her yıl bu haldeyiz” dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.