“Yeni hükümet konağı, hükümetin tasarruf tedbirlerine takıldı”

Yüksekova eski tapu müdürü Naif Arslan, ilçede yeni hükümet konağı inşaatının hükümetin tasarruf tedbirlerine takıldığını söyledi.

Yüksekova Hükümet Konağı, 2020 yılında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkıldı. Aradan geçen sürede, eski hükümet konağının bulunduğu Cengiz Topel Caddesi'nde bir park yapılması planlanırken, yeni konağın Karayolları bölge şefliği arazisi üzerinde inşa edilmesi öngörülmüştü. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü'nün arsa tahsisine izin vermemesi nedeniyle çalışmalar başlayamadı ve hükümet konağı geçici olarak Esenyurt Mahallesi'nde bulunan 1. Bölge TOKİ konutlarındaki ilkokul binasında hizmet vermeye başladı. Yeni bir bina yapılması için ise henüz herhangi bir girişimde bulunulmadı.

İlçe merkezine uzak bir konumda olması nedeniyle ulaşım sorunu yaşanıyor

İlçe merkezine uzaklığı yüzünden yurttaşlar ve memurların ulaşım sorunu yaşaması ve TOKİ konutlarında yaşayan öğrenciler için yapılan okul binasının okul olarak hizmet verememesi yüzünden eleştirilen hükümet konağının ne kadar süre daha burada hizmet vereceği ise halen belirsizliğini koruyor.

“Yeni hükümet konağı, hükümetin tasarruf tedbirlerine takıldı”

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Yüksekova Eski tapu müdürü Naif Arslan, yeni hükümet konağının plan ve proje ihalelerinin yapılıp inşaat ihalesi için TOKİ Genel Müdürlüğü’ne devredildiği ancak hükümetin tasarruf tedbirleri yüzünden ihaleye çıkılamadığını belirtip “Bu yıl kamuya yüzde 60’ı bitmiş inşaatlar için para çıkarılıyor. Diğerlerine para yok. Bekliyoruz. Ama Yüksekova il olma yolunda olan bir yer. Buranın böyle bir şarta bağlı olmaması lazım. Aradan yıllar geçiyor hiçbir kurum hiçbir kuruluş bunun üzerine gitmiyor” dedi.

"Burası Yüksekova için bir avantaj değil bir dezavantajdır"

Edindiği son bilgilere göre yeni hükümet konağının Pîzok bölgesinde yapılan yeni hastanenin yanında yapılmasının planlandığını belirten Arslan ”Burası Yüksekova için bir avantaj değil bir dezavantajdır. Çünkü yabancı birisi burada hükümet konağını ve kuruluşlarını göremeyecek” diye kaydetti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum