Yeni Akit'ten MHP'ye: '......, kervan yürür'

Yeni Akit'ten MHP'ye: '......, kervan yürür'

Yeni Akit, gazeteyi protesto eden MHP’li gruba sürmanşetten yayımladığı haberle tepki gösterdi.

Charlie Hebdo mizah dergisinde Hz. Muhammed’i tasvir eden karikatürün yayımlanmasını protesto etmek amacıyla Facebook sayfasında Atatürk’ü darp edilmiş olarak tasvir eden bir illüstrasyonu yayımlayan Yeni Akit, gazeteyi protesto eden MHP’li gruba bugün sürmanşetten yayımladığı haberle tepki gösterdi. Habrin başlığında, “İt ürür, kervan yürür” atasözüne atfen “… Kervan yürür” ifadelerine yer verildi.

Yeni Akit gazetesinin bugünkü (16 Ocak 2015) nüshasında yayımlanan, “… Kervan yürür” başlıklı haber şöyle:

‘… Kervan yürür’

Darbecilere, devlete sızmış illegal örgütlere, hak din İslam’a ve kutsallarımıza savaş açan ahlaksızlara hiçbir dönem eyvallah etmeyen, yayınlarıyla defalarca karanlık odakların planlarını bozan gazetemiz, önceki gün kendilerine milliyetçi diyen provokatörler tarafından hedef alındı.

Önceki gece saat 20:40 sularında 50-60 kişilik provokatör bir grup, gazetemizin merkez binası önünde toplandı. 1 saat sonra bazı grupların da eklendiği topluluk, MHP Fatih İlçe Başkanlığı adına bir bildiri  okuyup, gazetemize taşlarla saldırdı. Gazete binasının camlarını kırıp, yönetime ait araçları tahrip eden gözü dönmüş gruba polis müdahale etmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Hükümeti ve gazetemiz yöneticilerine küfürler yağdıran provokatörlerin attığı taş ve mermer parçaları personelimizin yaralanmasına sebeb oldu. Aldığı darbeler sonrası başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan iki gazete çalışanı hastaneye kaldırılırken, provokatör grubun ayrılmasından sonra İstanbul Emniyeti gazete önünde güvenlik önlemlerini artırdı. 

Saatler önce duyurdular

Akitle ilgisi olmayan bir sosyal medya hesabında yayınlanan montaj görüntüyü bahane eden provokatör bir grup önceki gece gazete merkezimize yönelik iğrenç bir saldırı gerçekleştirdi.

Peygamberimize hakaret eden Fransız dergisine yönelik saldırıyı bahane edip, derginin iğrenç karikatürlerini sayfalarına taşıma cüreti gösteren Cumhuriyet gazetesini ifşa etmemiz üzerine sosyal medyada Akit’e yönelik bir linç kampanyası başlatıldı. Saldırıdan saatler önce sosyal medyada, “Akit’e protestoya gidiyoruz” ifadeleri ile örgütlenen grupla ilgili gazete binası önünde hiçbir güvenlik önlemi alınmaması dikkat çekti.

Dakika dakika provokasyon

Akşam saat 20:40 sularında özel araçlarla gelen 15-20 kişilik gruptakilerin sayısı yarım saat içerisinde 50-60 kişiye çıktı. İlk grubun bina önünde toplanması ile birlikte 155’i arayan gazete personeli, polisin uzun süre gazete önüe gelmemesi sebebi ile, 155 ihbar hattını defalarca arayarak acil önlem alınmasını istedi.

155 İhbar Hattı: Sen 5 dakikaya gelirler mi sanıyorsun

155 ihbar hattına bakan polis memuru ise personelimizin ikinci ihbarına “sen beş dakikaya gelirler mi sanıyorsun, arabanın motorunu bile 5 dakikada çalıştıramazlar” şeklinde ciddiyetsiz bir cevap verdi. Bu sırada gazetenin güvenlik personeli giriş kapıları ve otopark kapılarını kilitleyip, can güvenliği açısından personelin dışarı çıkışlarına engel oldu.

Yarım saat sonra 1 akrepte 4-5 polis geldi

Gazete yöneticilerine hakaret eden provokatörler gazete bahçesinin korkuluklarına tırmanarak, hakaretlerle dolu pankartlar astı. İhbardan yaklaşık yarım saat sonra akrep olarak tabir edilen polis aracı içinde 4-5 polis memuru gazete binasının bulunduğu caddeye geldi. Gösterici grubun yaklaşık 50 metre uzağında konumlanan polislerin araç içerisinden dahi çıkmadığı gözlendi.

Camları kırıp araçları tahrip ettiler

MHP’li olduklarını söyleyen ve sosyal medyada saldırı çağrılarını tekrarlayan 50-60 kişilik grup, ilave bir grubun da glemesi sonrasında, MHP Fatih İlçe Başkanlığı imzalı bir bildiri okuyup, saldırıya başladı.

Beraberinde getirdikleri mermer bloklarla gazete binasına saldıran provokatörler, bina önünde bulunan ve gazete yönetimine ait iki aracı tahrip etti. Gazetenin camlarının kırılması üzerine kendilerini dışarı atan personel de taşlardan nasibini aldı. İki personelimiz başına ve vücuduna isabet eden taşlarla yaralandı. Eylemin başlamasından yaklaşık 1 saat 10 dakika sonra (22.00 sıralarında) bir minibüs içerisinde 15-20 kadar çevik kuvvet personeli bina önünde konumlandı. Provokatörleri dağıtıp cana ve mala kast eden eylemcileri gözaltına almayan emniyet görevlileri saldırıyı seyretmekle yetindi.

İki çalışanımız hastaneye kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti Hükümeti ve gazetemiz personeline küfürler yağdıran gruba Çevik Kuvvet ve diğer polisler gerekli müdahaleyi yapmadılar. “Tayyibin p…’leri yıldıramaz bizleri” şeklinde galiz küfürler sıralayan göstericilere birkaç polis memuru “tamam yeter kardeşim dağılın” demekle yetindi. Başına ve vücuduna mermer parçaları isabet eden iki personelimiz hastaneye kaldırıldı. Personelimizin tedavisinin sürdüğü kaydedildi. 

Bakan Ala: Akit'e saldırıyı kınıyorum

Yeni Akit’e yönelik vandal saldırısına tepkisini dile getiren İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Birileri Türkiye’nin büyümesinden güçlenmesinden rahatsızlık duyuyor. Birileri, ülkeyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor. Bin türlü tezgâh kuruluyor, bin türlü oyun oynanıyor. Yeni Akit’e yönelik saldırıyı da bu çerçevede değerlendiriyor ve kınıyorum” diye konuştu.

Ankara Temsilcimiz Serdar Arseven aracılığıyla Yeni Akit camiasına geçmiş olsun dileklerini ileten İçişleri Bakanı Efkan Ala, seçim sürecinde kurulan ve kurulacak tezgâhlara karşı son derece dikkatli ve uyanık olunmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.