Yaylalardaki yıkım tepkiler üzerine durduruldu

Yaylalardaki yıkım tepkiler üzerine durduruldu

Trabzon'da 31 Aralık 2017'den sonra inşa edildiği belirtilen yayla evlerinin yıkımına başlandı. Yayla sakinleri yıkıma tepki gösterirken, çok sayıda jandarma görevlendirildi. Protestolar üzerine Trabzon'un Çaykara'daki yıkım işlemleri durduruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ayder’i kirlettik, rezil ettik” çıkışıyla gündeme gelen Doğu Karadeniz yaylalarındaki imarsız olduğu belirtilen evlere karşı Trabzon, Rize, Giresun ve Gümüşhane valileri harekete geçti.

Trabzon’da 1750, Giresun’da 1700, Rize’de 350, Gümüşhane’de ise 306 olmak üzere toplam 4 bin 106 yapı için yıkım kararı alındı.

Bölgede, ilk yıkımlar Uzungöl Tabiat Parkı’nı da bünyesinde bulunduran Trabzon’un Çaykara ilçesinde gerçekleştirildi. Ancak yıkımlar yaylacılardan gelen tepkiler üzerine durduruldu.  Trabzon’da Sürmene, Maçka, Düzköy, Hayrat ve Köprübaşı ilçelerinin yaylalarında 31 Aralık 2017’den sonra inşa edilen yapılar için yıkım kararı bulunuyor.

Öte yandan İmar Barışı’ndan yararlanmak için başvurular da sürüyor. Ayder Yaylası ve Uzungöl Turizm Merkezi başta olmak üzere yaylalardaki kaçak yapı sahipleri İmar Barışı uygulamasından yararlanmak için başvuru yapmaya başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile e-devlet üzerinden başvuru yapan yaylacılar, Yapı Kayıt Belgesi almayı bekliyor. Uygulama, yapıları için yıkım kararı alınan ancak 31 Aralık’tan önce inşa edildiği için affa giren yaylacıları sevindirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.