Yay Gölü'nde yok olma tehlikesi

Yay Gölü'nde yok olma tehlikesi

Barındırdığı 301 kuş türü ile Türkiye'nin 2. önemli kuş cenneti Sultan Sazlığı'nda bulunan Yay Gölü yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

Kayseri’nin Turizminin cenneti alanlarından olan, içinde Yay, Camız, Söbe ve çöl gölleri bulunan ve barındırdığı 301 kuş türü ile Türkiye’nin önemli kuş cennetlerinden sayılan Sultan Sazlığı Milli Parkındaki Yay Gölü, uzun zamandır göle su verilmemesi ve mevcut suyun da tarlalara çekilmesi nedeniyle yok oluyor.

Gölün yok olduğunu söyleyen Doğa fotoğrafçısı Suna Güzel, "Uzun yıllar ülkenin birçok turizm bölgesinde fotoğraf çektim. Gerek doğa, gerekse de kuş türlerini çekmek için her yıl Sultan Sazlığına gelirim. Diğer yıllara göre bu yıl Sultan Sazlığı alanında bulunan yay gölünün kurumakta olduğu gördüm. Yaptığım araştırma göle su verilmediği gibi verilen suyun da çevredeki tarlalara aktarıldığı duydum. Konu ile ilgili tüm yetkililere başvurdum. Ancak, sonuçsuz kaldı. 20 bin’den fazla flamingonun yaşadığı yay gölünde yaşayan canlı türü yok denecek kadar az kaldı." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.