Yaşlı kadının aşağılandığı özel hastanenin faaliyeti durduruldu

Yaşlı kadının aşağılandığı özel hastanenin faaliyeti durduruldu

İstanbul Ataşehir’deki Bayındır Hastanesi personelinin, yaşlı bir hastaya aşağılayıcı davranışlarda bulunmasına ilişkin soruşturma sürerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu duyurdu.

Ataşehir'de hastane personelinin yoğun bakım servisinde yatan yaşlı kadının yüzüne para atarak hakaret ve küfrettiğine ilişkin görüntüler sosyal medyada infiale yol açmıştı. Anadolu başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Bakan Koca Twitter hesabından hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu şöyle açıkladı: “Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin FAALİYETİ DURDURULMUŞTUR. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez.”

GÖRÜNTÜLERE YAYIN YASAĞI KARARI

Kadın hastanın görüntülerine ilişkin soruşturmada yayın yasağı kararı verildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebini yerinde bulan İstanbul Anadolu 2.Sulh Ceza Hakimliği; kamu düzeni ve kamu sağlığını dikkate alarak, dosya kapsamı hakkında, yazılı, görsel, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.