Yasin Börü davasının firari sanığı gözaltına alındı

Yasin Börü davasının firari sanığı gözaltına alındı

Polisler, Diyarbakır'da bir eve baskın düzenledi. Evde bulunan ve gözaltına alınan E.F.'nin, Yasin Börü ve 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın aranan sanıklarından olduğu belirtildi.

Diyarbakır’da, 6-8 Ekim 2014 Kobani eylemlerinde, Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesiyle ilgili aranan firari sanık E.F., gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki kiralık bir eve polis baskını yapıldı. Evde bulunana E.F’nin, Kobani eylemlerinde çıkan olaylarda Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un öldürülmesiyle ilgili olarak Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın firari sanığı olduğu belirtildi.

DOSYALARI AYRILMIŞTI

E.F.’nin, geçen Nisan ayında karar verilen davada, “Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme” ve “Silahlı terör örgütün üye olma” suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı kaydedildi. Ancak bugüne kadar yakalanmadığı için dosyasının ayrıldığı öğrenildi.

Güvenlik gerekçesiyle Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 16 sanığa 5 kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 sanığa 5 kez müebbet, 6 çocuk sanığa ise 110’ar yıl hapis cezası verilmişti. 14 sanık da beraat etmişti.

E.F.’nin de aralarında bulunduğu 3 firari sanığın dosyasının ise ayrılmasına karar verilmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.