Yaşamını yitiren tutuklu için tabut ve cenaze aracı verilmedi

Yaşamını yitiren tutuklu için tabut ve cenaze aracı verilmedi

Van Büyükşehir Belediyesi, cezaevinde yaşamanı yitiren 70 yaşındaki Ramazan Turan için cenaze aracı ve tabut vermediği iddia edildi.

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde yaşamanı yitiren 70 yaşındaki Ramazan Turan’ın ailesi, otopsi işlemlerinin devam ettiği Van Adli Tıp Kurumu (ATK) önüne geldi. 

Turan'ın ailesi, cenazeyi memleketleri olan Hakkari'ye götürebilmek için Van Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nü aradıklarını ama kayyum yönetimindeki müdürlüğün, kendilerine cenaze aracı vermeyeceklerini ilettiklerini söyledi. Aile, tabut taleplerinin de olumsuz karşılanması üzerine marangozdan tabut yaptırmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Turan’ın cenazesi Van Adli Tıp Kurumu’ndaki (ATK) işlemleri tamamlanarak Hakkari’ye doğru yola çıkarıldı. Otopsi raporunun aile ve avukatları olmadan hazırlandığını söyleyen Turan’ın Avukatı Halil Kaya, otopsi raporuna imza atmadıklarını belirtti.

‘OTOPSİYE ALINMADIK’

Turan’ın gece saatlerinde Van Yüzüncü Yıl Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı bilgisini veren Kaya, “Aldığımız bilgi nefes darlığına bağlı bir durum nedeniyle hastaneye getirilmiş. Sabah saat 09.00 gibi de ölüm bilgisi aileye verilmiş. Biz, avukatı olmamıza rağmen otopsiye alınmadık. Savcı otopsiyi yapıp gitmiş. Biz imza aşamasına yetiştik. Biz, katılmadığımız bir otopside yazılan belgelere imza atmadık. Önümüzdeki günlerde tüm raporları birleştirerek gereken müracaatları yapacağız” dedi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum