Yargıtay, şüpheli şekilde ölen Garibe Gezer’in cezasını onadı

Yargıtay, şüpheli şekilde ölen Garibe Gezer’in cezasını onadı

Yargıtay, cezaevinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Garibe Gezer hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde gözaltına alınan ve tutuklanan Garibe Gezer, Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 9 Aralık 2021 tarihinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmişti. Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, Gezer hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.  

DAVA 2016 YILINDA AÇILMIŞTI 

Gezer ve 3 kişi hakkında, 4 Ocak 2016 tarihinde “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" iddiasıyla dava açıldı. Davanın duruşmaları, " güvenlik" gerekçesiyle Van'da görüldü. Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Gezer hakkında hazırlanan raporların "vicdani kanaat oluşturduğu" gerekçesiyle, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. 

Dava süreci sürerken, Gezer 9 Aralık 2021 tarihinde cezaevinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi'nin, bu duruma rağmen Gezer hakkında verilen cezayı 29 Mart'ta onadığı ortaya çıktı. 

AVUKATLAR: CEZA DÜŞÜRÜLMELİYDİ

Mezopotamya'da yer alan habere göre; karara tepki gösteren Garibe’nin avukatları, katledilen müvekkillerinin hayatta olmamasına rağmen cezanın verilmesinin hem hukuken hem de vicdanen kabul edilemez olduğunu vurguladı. Avukatlar, cezanın hukuken düşürülmesi gerektiğini dile getirdi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.