'Bir hayvana çarptığınızda orada bırakıp kaçmayın'

'Bir hayvana çarptığınızda orada bırakıp kaçmayın'

Yüksekova'da araba çarpması sonucu yaralanan köpeğe belediye veteriner işleri birimi müdahale etti. Veteriner Hekim Kaçan sürücülere seslendi: "Bir hayvana çarptığınızda orada bırakıp kaçmayın"

İlçenin şehir merkezinde bir aracın çarpması sonucu yaralanan köpek Yüksekova Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon merkezinde veteriner hekimi Hekim Kaçan tarafından tedavi altına alındı.

Kaçan yaralı köpeğe müdahale ettikten sonra yaptığı açıklamada, "Duyarlı bir vatandaş tarafından Cengiz Topel Caddesinde araba çarpmış bir köpeğin yerde kanlar içinde olduğu ihbarı geldi. Hemen olay yerine gittik. Ne yazık ki çarpan sürücü köpeği o haliyle orada bırakıp kaçmış. Köpeğin ön muayenesini yaptıktan sonra hemen bakım evine götürdük ve  tedavi altına aldık. Çok şükür her hangi bir yerinde kırık yok. Ön bağında ve arka patisinde açık yara olduğu tespit ettik. Yarısını dikişlerle kapattık. Şu an durumu iyi, yiyip içmeye başladı" dedi.

Bir hayvana çarptığınızda orada bırakıp kaçmayın 

Sürücülere seslenen Kaçan, "Lütfen fazla hız yapmayalım, arabayı çalıştırmadan önce arabanın altına baksınlar yada arabanın kaputuna vursunlar. Eğer herhangi bir hayvana çarpacak olurlarsa hayvanı orada bırakıp kaçmasınlar. Tek yapmaları gereken ya bakım evine getirsinler yada Belediyeyi arasınlar. Bizler yaralı ve yardıma muhtaç tüm hayvanları belediye bünyesindeki rehabilitasyon merkezine götürüyoruz. Daha sonra belediye olarak tüm hayvanları ücretsiz bir şekilde tedavi edip bakımlarını yapıyoruz. Ayrıca çarptığınız hayvanı özel veteriner kliniğine götürmek isterseniz yine aracınızın sigortası tüm masrafları ücretsiz bir şekilde karşılayacaktır. Lütfen sokaktaki dostlarımızı her anlamda yalnız olmadıklarını gösterelim" diye konuştu. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.