Yangın mahaline görevli olmayanlar bundan böyle alınmayacak

Yangın mahaline görevli olmayanlar bundan böyle alınmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan orman yangınlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Yangın mahaline görevli olmayanlar bundan böyle alınmayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "28 Temmuz'da başlayan yangın süreci bugün itibarıyla artık 9 günü aştı. 44 ilimizde çıkan 208 orman yangınınn 196'sı kontrol altına alındı. 5 ildeki 12 yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Antalya, Muğla, Isparta, Aydın ve Denizli. Yoğun bir yangın söndürme çalışmalarımız var. Uçak, helikopter, arazöz ve TOMA'lar köylülerimizin kendi imkanları da dahil olmak üzere yoğun bir çalışma var. Tüm imkanlarımızı seferber ettik" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Karadan ve havadan müdahale arttı. Azerbaycan'ı zikretmek zorundayım. Aliyev kardeşimizle bir telefon görüşmesi yaptık. 600'ü aşkın yetişmiş itfaiyeci gönderdiler. Biraz daha artırabiliriz diyorlar. Bunları hemen son olarak 100 civarında itfaiyeci daha göndereyim dedi, isabetli olur dedim. Bugün gelirler. Ukrayna'dan gelenlerle birlikte ciddi bir güç kazanmış olduk.  Bu uçaklar gece söndürme kabiliyetine de sahip.

9 İHA arazide çalışıyor. 850 arazöz ve su tankeri 150 iş makinesi özellikle bunlar termik santrallerin etrafını açmada dozerlere çok ihtiyacımız oluyor. Termik santrallerin etrafı açılarak tehlikeden arındırılması lazım. Yangın mahaline görevli olmayanlar bundan böyle alınmayacak. 

Toplam hava filomuz 16 uçak ve 56 helikopterden oluşuyor. 7 adet jandarma helikopteri ve farklı ülkelerden gelen 23 hava aracı söz konusu."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.