Washington Post: FBI, Trump'ın evinde gizli nükleer silah belgeleri aradı

Washington Post: FBI, Trump'ın evinde gizli nükleer silah belgeleri aradı

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilâtı'nın (FBI) eski başkan Donald Trump'ın evine yaptığı baskında diğer gizli materyallerin yanı sıra nükleer silahlarla ilgili gizli belgeler aradığını belirildi.

The Washington Post'un soruşturma hakkında bilgisi olan kaynaklardan aktardığına göre FBI ajanları, Mar-a-Lago tatil kulübündeki evde nükleer silahlarla ilgili belgeler de bulmaya çalıştı. 

Kaynaklar, dökümanlarda ne bilgi olduğu ve ABD'nin mi başka bir ülkenin cephaneliğiyle ilgili olduğu hakkında bilgi paylaşmadı.

Perşembe günü ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Trump'ın evinin aranması için yönetim iznine bizzat kendisinin onay verdiğini duyururken; baskınla ilgili bilgileri Trump'ın kendisinin duyurduğunu belirterek arama izninin kamuya açılması için mahkemeye başvuruda bulundu. İzin, ilerleyen saatlerde yayımlandı.

Trump'ın evinde nükleer silahlarla ilgili belgeler bulunuyor olması düşüncesi, Merrick'in neden siyasi olarak bölücü bir adım attığına dair yanıt sunabilir. Eğer gizli nükleer belgeler çalındıysa, bu ulusal güvenlik tehlikesi olarak kabul edilebilir.

Trump'ın evi pazartesi FBI ajanlarınca basılmış; eski bir ABD başkanının evine ilk kez böyle bir operasyon yapıldığı belirtilmişti. Çeşitli kaynaklara göre evdeki 10 kutu belgeye FBI el koydu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.