Wall Street'ten Özal analizi

Wall Street'ten Özal analizi

Wall Street Journal Gazetesi, Devlet Denetleme Kurulu'nın 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin raporu sayfasına taşıdı.

HABER MARKEZİ  -  "Özal, darbeden sonra, Türkiye'nin Kürt azınlığının hakları gibi tabu olarak algılanan bazı konulara dokunarak düşman da kazanmıştı" diyen gazete, Özal'ın, Kürt sorununun çözümünde askeri olmayan önlemleri teşvik ettiğini söyledi. 

Devlet Denetleme Kurulu'nın 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin raporu irdeleyen ABD'nin Wall Street Journal Gazetesi, "tartışmalı ama popüler bir lider" diye nitelediği Özal'ın ölümüne ilişkin söylentilerin hiç durmadığına işaret etti. 
Devlet Denetleme Kurulu'nun raporuna yer veren gazete, "Sayın Özal, aşırı kilolu ve yüksek tansiyon hastası idi, 1987 yılında ABD'de bypas ameliyatı da olmuştu" dedi.

Özal'ın tabu olarak algılanan bazı konulara dokunarak düşman kazandığını yazan Wall Street Journal, şu değerlendirmeyi yaptı: "Ama Sayın Özal, darbeden sonra, Türkiye'nin Kürt azınlığının hakları gibi tabu olarak algılanan bazı konulara dokunarak düşman da kazanmıştı. Kendisi de Kürt kökenli idi. Türkiye'nin Güneydoğusu'ndaki bugün hala devam eden ve 40 bin insanın ölümüne yol açan, Kürt isyancılarının silahlı mücadelesine son vermek için askeri olmayan önlemleri teşvik etmişti." DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.