WAFA: İsrail'in saldırılarında 47'den fazla aile nüfustan silindi

WAFA: İsrail'in saldırılarında 47'den fazla aile nüfustan silindi

WAFA'nın haberinde, İsrail'in saldırıları sonucu 47’den fazla ailenin nüfustan silindiği ileri sürüldü. Gazze'de nüfusun yüzde 70'inin ise sağlık hizmetlerinden mahrum bırakıldığı belirtildi.

Filistin resmi ajansı WAFA, 7 Ekim'den bu yana süren çatışmalarda en az 47 ailenin 'nüfustan silindiğini' bildirdi.  Habere göre, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarında 47'den fazla ailenin tüm üyeleri öldürüldü.

Gazze'de 500’den fazla kişinin öldürülmesiyle 47’den fazla ailenin nüfus kayıtlarından silindiği aktarıldı.

'NÜFUSUN YÜZDE 70'İ SAĞLIK HİZMETLERİNDEN MAHRUM KALDI'

Öte yandan, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, çatışmalara ilişkin konuştu. Buna göre, Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) merkezlerini boşaltması ve hizmetlerini durdurmasının ardından Gazze'nin kuzeyindeki nüfusun yüzde 70'i sağlık hizmetlerinden mahrum kaldı.

AA'nın aktardığına göre Kudra, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin bölgeyi terk etmesini istemesi üzerine UNRWA'ya bağlı merkezlerin boşaltıldığını ve hizmetlerin durdurulduğunu ifade etti. Filistinli Sözcü, "Bu nedenle Gazze'nin kuzeyindeki nüfusun yüzde 70'i sağlık hizmetlerinden mahrum kaldı" dedi.

'ETNİK TEMİZLİK' İDDİASI

Kudra açıklamasında ayrıca, İsrail'in 2014'te düzenlediği saldırıları hatırlattı."İsrail 2014 yılında 51 günde öldürdüğünden daha fazlasını 8 günde öldürdü" diyen Kudra, İsrail'in Filistinlilere orantısız güç kullanması ve sistematik olarak devam ettirdiği saldırıların 'etnik temizlik' anlamına geldiğini vurguladı.

Kudra, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana 2 bin 329 Filistinliyi öldürdüğünü, 9 bin 42 kişiyi de yaraladığını ifade etti.

İsrail'in 7 Temmuz 2014'te Gazze'ye başlattığı 51 gün süren saldırılarda, 578'i çocuk, 489'u kadın, 2 bin 322 Filistinli hayatını kaybetmiş, 12 binden fazlası da yaralanmıştı. Saldırılar nedeniyle 12 bin evin tamamen, 160 bin evin kısmen yıkıldığı, 6 bin 600 evin ise kullanılamayacak hale geldiği bildirilmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.