Veyis Ateş'ten ses kaydı açıklaması: Montaj

Veyis Ateş'ten ses kaydı açıklaması: Montaj

Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro istediği iddia edilen Veyis Ateş, bugün yayımlanan ses kaydına ilişkin olarak, "Montajlama yöntemiyle oluşturulduğu açıktır" dedi.

Hakkında kara para aklama suçlaması bulunan Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro istediği iddia edilen Veyis Ateş, yayımlanan ses kaydının montajolduğunu söyledi.

Ateş, "Sosyal medyada bana ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınlanmıştır. Sezgin Baran Korkmaz ve örgütünce, yasa dışı yollarla kaydedilen ve farklı telefon konuşmalarımdan kaydedilerek oluşturulan bu ses kaydının, montajlanma yöntemiyle oluşturulduğu açıktır" dedi.

​Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, Korkmaz'dan 10 milyon euro istediği öne sürülen  Veyis Ateş ile Korkmaz arasındaki konuşmanın 2 dakikalık ses kaydını yayımladı.

Söz konusu kaydın farklı telefon konuşmalarından kaydedilerek oluşturulduğunu savunan Ateş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

  • Sosyal medyada bana ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınlanmıştır.Sezgin Baran Korkmaz ve örgütünce, yasa dışı yollarla kaydedilen ve farklı telefon konuşmalarımdan kaydedilerek oluşturulan bu ses kaydının, montajlanma yöntemiyle oluşturulduğu açıktır. 
  • Ulusal ve uluslararası yargıda dolandırıcılık iddiasıyla aranan, katıldığım televizyon programına bağlanıp ‘Benim ABD’de hiçbir hukuki sorunum yok ve aranmıyorum’ dedikten 24 saat sonra ABD’nin talebiyle Avusturya’da tutuklanan, kendi ifadesiyle ‘Tanrının yetiştirdiği bu özel insanın’ yurt içi ve yurt dışı bağlantıları bana yapılan bu son kumpasla kendini deşifre etmiştir.
  • Sahibi tutuklanan birtakım şahıslar, iş üstü yakalanmanın telaşıyla alelacele montajlanmış bu ses kaydını tıpki geçmişteki örnekleri gibi sosyal medyada servis etmişlerdir. 'Bu özel insan' nihayet yargı önünde hesap verecektir.

  • Bir kez daha tekraren ifade ediyorum. Bu ses kaydı oluşturulmuş bir ses kaydıdır. Büyük hezeyan yaşayan bu şahısla hiçbir telefon görüşmesinde kendim veya başkaları adına herhangi bir maddi talebim olmamıştır. İftira ve hakaret niteliği taşıyan bu ses kaydını oluşturanlar Sezgin Baram Korkmaz’ın medyadaki paralel yapılanmaları ve bu kumpasa aracılık yapanlar hakkında hukuki haklarım mahfuzdur.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.