Verileri paylaşarak Bahçeli'yi kızdıran İmamoğlu: Derdim sürecin şeffaf yönetilmesi

Verileri paylaşarak Bahçeli'yi kızdıran İmamoğlu: Derdim sürecin şeffaf yönetilmesi

İmamoğlu, Bahçeli’nin “Belediye işlerinden başka her şeye dil uzatan, her konuda görüş bildiren bu kendini bilmezin maksadı nedir?” sözlerine cevap verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Covid-19 salgınına ilişkin paylaştığı veriler nedeniyle bugün Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik sözlerine cevap verdi.

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan İmamoğlu, vatandaşın doğru bilgilendirilmesini ve doğru tedbirler alınmasını sağlamak istediğini söyledi.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Ben parti genel başkanlarına saygı duyarım. Onlarla polemiğe girmem. Benim yapmak istediğim, vatandaşı doğru bilgilendirmek ve doğru tedbirlerin alınmasını sağlamaktır.

“Dünyada da örnekleri var. Bazen bir ülkedeki doktorun feryadı sayesinde, o ülkedeki sistem şeffaflığa dayalı olunca başarılar elde ediliyor.

“Benim derdim, sürecin şeffaflıkla yönetilmesidir. Vefat rakamlarını öğrenmek için genel başkanlar beni aramıştır. Ben de şeffaflıkla bilgi vermişimdir. Umuyorum ki Sayın Bahçeli de arar. Gerektiğinde ben de aramaktan imtina etmem, süreci paylaşırım.”

Bahçeli ne demişti?

MHP lideri Bahçeli, partisinin bugün düzenlenen grup toplantısında konuya ilişkin şunları demişti:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bulaşıcı hastalık kaynaklı vefatlarla ilgili Sağlık Bakanlığını tekzip eden laçka ve layüsel açıklamalarının itibar edilecek hiçbir yanı yoktur.

“Böylesi bir dönemde siyasi çıkar peşinde koşmak, devlet ile vatandaş arasında güvensizlik oluşturmaya çalışmak, gafilce bir yaklaşımdır.

"Sağlık Bakanımız canını dişine takıp geceli gündüzlü mücadele ederken, belediye işlerinden başka her şeye dil uzatan, her konuda görüş bildiren bu kendini bilmezin maksadı nedir?

“Yoksa CHP zihniyeti virüsün bulaşma hızından memnun mudur? Hatta güçlü sağlık altyapısının kısa sürede çökmesini mi beklemektedir?

“Covid-19 ile mücadeleye gölge düşürmek, tutarsızlık varmış gibi göstermeye çalışmak, yalan-yanlış bilgilerin paylaşıldığını ima ve iddia etmek, virüs kadar tehlikeli bir siyaset kofluğudur."

Tartışılan veriler

İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı, dün (23 Kasım) sadece İstanbul’da 201 kişinin ölüm nedeninin “bulaşıcı hastalık” olarak kaydedildiğini açıklarken, Sağlık Bakanlığı Türkiye genelinde 153 kişinin Covid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 22 Kasım Pazar günü de sadece İstanbul’da 186 kişinin bulaşıcı hastalık nedeniyle öldüğünü duyurmuştu.

Sağlık Bakanlığı ise Pazar günü Türkiye genelinde 139 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.