VEPSAŞ: Yüksekova esnafının elektrik faturasına yüzde 27'ye kadar indirim imkanı sunulacak

VEPSAŞ: Yüksekova esnafının elektrik faturasına yüzde 27'ye kadar indirim imkanı sunulacak

Türkerler Vangölü Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (VEPSAŞ) ile Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar odası (YESO) arasında yapılan görüşmede esnafa elektrik faturasında yüzde 10 ila 27 arasında indirim imkanı sunulacağı açıklandı.

Türkerler VEPSAŞ Serbest Tüketiciler İl sorumlusu Ömer Tekçe ve VEPSAŞ Yüksekova İlçe şefi Semih Biral, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç'la yaptıkları görüşmede; esnafın iş yeri elektrik faturalarına yüzde 10 ile 27 arasında indirim imkanı sunulacağını belirttiler.

Elektrik faturasının esnafın üzerinde önemli bir yük olduğunu hatırlatan Başkan Çoğaç yapılacak bu uygulamadan sonra bir nebze de olsa esnaf üzerindeki elektrik yükünün azalmış olacağını belirterek, "Bu nedenle esnaflarımızın bu indirimden yararlanmalarını istiyoruz, Yüksekova Vepsaş şefliğine müracaat etisinler lütfen" dedi. 

Vepsaş Serbest Tüketiciler İl sorumlusu Ömer Tekçe de, pandemi döneminde esnafın iş yerlerine elektrik enerjisi tüketimi kapsamında indirim sağlayacaklarını belirterek, “İndirim uygulama yöntemimiz farklı bir şekilde sunularak Enerji Piyasaları Anonim Şirketi (EPİAŞ) fiyatları üzerinden, tedarik yapılacak olup ulusal tarife üzerinden yüzde 10 ile 27 arasında indirime tekabül edecek. İndirimden faydalanmak isteyen esnaf ve sanatkarlar, VEPSAŞ’a şahsen müracaat edecek. İşletmenin yetkilisi olarak yapılacak müracaatta, abone numarası ile sisteme bakılacak ve 2020’de yıllık tüketimin 1.200 kilowat olması istenecek. Abonelik işletme yetkilisi olan esnafın üzerine değilse önce abonelik esnafın üzerine alınacak ve müracaat kabul edilerek sözleşme imzalanacak. Esnafın kaşesi ile başvuru yapması istenecek” dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum