Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun yardımcısı Çorum'a geldi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun yardımcısı Çorum'a geldi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah, Çorum'da bir altın rafinerisini ziyaret etti.

Venezuela Ekonomiden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah, Ahlatcı Holding’e ait altın rafinerisinde incelemelerde bulunmak üzere Çorum’a geldi.

Uçakla Amasya-Merzifon Havalimanı gelen Tareck Zaidan El Aissami Maddah’ı, burada Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı karşıladı.

El Aissami Maddah ve beraberindekiler buradan yoğun güvenlik önlemleri altında Organize Sanayi Bölgesi’ndeki altın rafinerisine geçtiler. Misafir heyet ve beraberindekiler burada basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdiler.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı yurt dışı gezilerine katılan Çorumlu iş adamı Ahmet Ahlatcı, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Arjantin’de gerçekleştirilen G-20 zirvesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Latin Amerika gezisinde de iş adamları heyetinde yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüşmesi sırasında, iş adamı Ahlatcı’yı Maduro’ya tanıtarak Türkiye’de güvendiği iş adamlarından biri olduğunu ve Çorum’da modern bir altın rafinerisine sahip olduğunu söyledi. Bunun üzerine altın üreticisi Venezuela’nın Devlet Başkanı da Ahlatcı ile yakından ilgilenmiş, işlenmek üzere Çorum’a altın gönderebileceklerini söylemişti. (DUVAR)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.