Venezuela, ABD'deki büyükelçiliği ve tüm konsolosluklarını kapatıyor

Venezuela, ABD'deki büyükelçiliği ve tüm konsolosluklarını kapatıyor

Venezuela Başkanı Maduro, ABD'deki büyükelçilik ve konsoloslukları kapatma kararının alındığını açıkladı. Venezuela Savunma Bakanı Lopez ise Guaido'yu, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı darbe girişiminde bulunmakla suçladı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’deki büyükelçiliğini ve tüm konsoloslukları kapatacaklarını açıkladı.

ABD yönetiminin geçici devlet başkanı olarak Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’yu tanıdığını açıklamasının ardından bu ülkeyle diplomatik ilişkilerin kesildiğini açıklayacağını açıklayan Maduro, ülkesinin ABD’deki bütün diplomatik personelini çekme kararı aldığını açıkladı.

Maduro ayrıca Meksika ve Uruguay’dan gelen muhalefetle diyalog çağrısına katıldığını da sözlerine ekledi.

‘ORDU GUAİDO’NUN ÜLKEYİ BÖLMESİNE İZİN VERMEYECEK’

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ise ordunun kendisini “geçici devlet başkanı” ilan eden Juan Guaido’nun ülkeyi bölmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Üst düzey komutanlarla birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Lopez, Guaido’yu, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı darbe girişiminde bulunmakla suçladı.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez

Lopez, Guaido’nun bu girişiminin ardında dış güçlerin olduğunu söyledi.

Venezuela Savunma Bakanı, “Guaido’nun, meşru Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı açıkladığı deklarasyon demokrasimize karşı bir harekettir. Anayasanın da ihlalidir” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.