Varto'da esrarengiz olay: 5 günde 5 ahır yakıldı

Varto'da esrarengiz olay: 5 günde 5 ahır yakıldı

127 nüfuslu Kolan (Qolan) köyünde perşembe gününden beri ahırlar yanıyor. Köylüler, jandarmanın olaya kayıtsız kaldığını söylüyor.

Muş'un Varto ilçesinde son bir haftadır köylülere ait ahırlar esrarengiz bir şekilde yanıyor. Büyük bir tedirginlik içinde olduklarını söyleyen köylüler, yetkililerin duyarsız kaldıklarını iddia ediyor.

Olaylar Muş'un Varto ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan 127 nüfuslu Kolan (Qolan) köyünde gerçekleşti. Köylülerin beyanlarına göre ilk olarak perşembe günü saat 16:30 civarında bir ahır yakıldı. Yangın, erken fark edilmesi üzerine köylüler tarafından söndürüldü.

Aynı ahır bir gün sonra 13:00 civarında yine yakıldı ancak itfaiye müdahalesine rağmen söndürülemedi.

Aynı gün saat 17:30 civarında ise başka bir ahırda yangın çıktı ve yine köylülerin erken müdahalesi ile söndürüldü.

Ahırı inceleyen ve yerde yakıldıktan sonra tutuşması için üzerine çuval atılmış ateşe denk geldiklerini söyleyen bir köylü "Tam yangın yerini terk edecekken çatıda duman gördük. Söküp baktığımız zaman çatıdaki ahşap aksamlara tezek közü yerleştirildiği fark ettik. Közün elle yakılıp oraya yerleştirildiği belli oluyordu" dedi.

Pazar günü saat 12:00 civarı farklı bir ahırda çıkan yangın da söndürülemezken yine pazartesi günü saat 11:00 sularında yanan başka bir ahır da müdahaleye rağmen alevler içinde kaldı.

'MALIMIZI GEÇTİK CANIMIZ TEHLİKEDE'

Tedirgin olduklarına dikkat çeken köylüler haber verdikleri jandarmanın da "Ancak siz yakalayabilirsiniz biz bulamayız" şeklinde cevap verdiklerini söylüyor.

Evimizin de yakılmasından korkuyoruz diyen bir köylü "Biz köylüler olarak malımızı geçtik canımızın tehlikede olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bugün senin ahırını yakan yarın senin evini de yakabilir. Kimin yaptığıyla alakalı, neden yaptığıyla alakalı hiç bir fikrimiz olmadığından tam bir bilinmezde olduğumuzdan korkumuz kat be kat artmaktadır. Geceleri huzurla uyuyamıyoruz sabaha kadar evimizin önünde nöbet tutmak zorunda kalıyoruz. Bu konuyla alakalı her yangından sonra asker geliyor askere burada kalın kendimizi güvende hissetmiyoruz kalın diyoruz kalmıyorlar. Olaylardan hemen sonra gidiyorlar. 'Bulacak mısınız yapanı?' diyoruz 'Biz bulamayız köylüler olarak sizin bulmanız gerekiyor' cevabını alıyoruz. Birçok köylüye de asker tam olarak şunu söylüyor; 'Siz kimin yaptığını biliyorsunuz bize söylemiyorsunuz söyleseniz buluruz.' Ahırlar bittikten sonra her an artık evlerimizi yakabilirler diye korkuyoruz. Korkuyoruz çünkü kimin yaptığını, neden yaptığını amacının ne olduğunu bilmiyoruz. Köyde ahırı yakılan herkesin on binlerce lira maddi kaybı ve ölçülemeyecek derecede psikolojik kaybı olmuştur" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.